A kutyák nem szeretik, ha ölelgetik őket - ifaktor
Kutya ölel egy plüsst.
A legtöbben egyértelműen úgy gondoljuk, hogy kis kedvencünk szereti, ha minél közelebb bújúnk hozzá és megszeretgetjük, ám a valóság sajnos nem ez...


Az InStyle magazin mutat rá egy kutatásra, amely szerint a kutyákból bizony inkább szorongást vált ki az ölelés.

Azt még talán mi is fel tudjuk dolgozni, hogy a macskák nem csípik a szeretet kifejezésének ezen formáját, hiszen sokkal inkább elvannak a maguk világában, már-már azt is mondhatjuk rájuk, hogy antiszociálisak. De a kutyák?!

Sajnos a kutatások arra jutottak, hogy négylábú barátainkból klausztrofóbiát vált ki, ha egy szerető gazda ölelgeti kezdi őket. Mindennek oka pedig az az ősi ösztön, ami beléjük van kódolva. A kutya fut, ha bajt észlel, és egy szoros ölelés pont ezt a biztonságérzetet veszi el tőle, hiszen a gazdi karjai közül nehezen tudná kipasszírozni magát.

Ennek ellenére a kutyák imádják a közelségünket, akkor ha biztonságos „pózban” tudnak mellettünk lenni, így például szívesen odabújnak mellénk, vagy a lábunkhoz, netán az ölünkbe hajtják a fejüket.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!