Az új kutya nyakörv, ami képes megmérni a kutyád pulzusát - ifaktor
Kutyák ülnek a füvön

Az Invoxia nevű cég, két innovációs díjas találmánya egy okos nyakörv, ami mindent is megmutat a kutyádról és egy applikáción keresztül olvasható.


Az Invoxia piacra dobott egy olyan okos nyakörvet, ahol a gazdi másodpercre pontos információkat kaphat kutyája jelenlegi egészségügyi állapotáról, tartózkodási helyéről, olyan alap betegségekre vonatkozó rendellenességekről, amelyeket így képes lesz a korai szakaszban orvosolni azt.

A nyakörv egyfajta Apple Watch / Fitbit készülék, amellyel mérhetünk valós idejű tartózkodási helyet, alvás minőséget, aktivitási szintet, tehát megmutatja, hogy a kutya mely időszakában a napnak aktívabb és melyben szükséges neki a pihenés. Ezen felül pulzus és vérnyomás mérésre is képes.

A márka (SmartDog) elmondása szerint, olyan kardiológusokkal dolgoztak együtt a nyakörv megalkotásakor, akiktől pontos információkat gyűjthettek be, hogyan is kell tökéletesen mérni és monitorozni a különböző értékeket. Ezen felül pedig hogy tudják azt a mini radart hasznosítani, amit a Google Pixel 4-es telefonjaiban is találhatunk, amik a vastag bunda ellenére is tökéletes jelet tudnak továbbítani.

Egy applikáción keresztül szinte minden adatot felvihetünk a kutyáról. A márka szerint a nyakörvnek van a legjobb akkumulátor ideje a piacon, ugyanis több hétig képes kibírni töltés nélkül és közepes, illetve nagytestű kutyáknál működik a legjobban.

Az Invoxia Smart Dog nyakörv nyár körül lesz elérhető világszerte és 100 dollárba, mintegy 35 ezer forintba kerül majd. Ezen felül pedig havonta 13 dollárért, ami nagyjából 5000 forint, előfizethetünk a GPS-es szolgáltatásra is.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!