Kylie Jenner 3 perces útra használja magánrepülőjét - ifaktor
kylie jenner

Rajongóit alaposan feldühítette a klímamérgező tettével.


A Kylie Jenner számtalan kritikát kapott az utóbbi időben, ugyanis a reality sztár percekre veszi igénybe magángépét ezzel pedig súlyos természetkárosítást okozva.

A BuzzFeed kiemelte a Celebrity Jets Twitter-fiókjában található bejegyzést, amely azt mutatta, hogy a „Kylie Air” a hónap elején Camarillóból Van Nuysba repült – ez egy három perces út, ami mindössze 40 perc autóval.

A bejegyzés azután került napvilágra, hogy Kylie szombaton Travis Scott-tal posztolt egy fotót az Instagramon, miközben a pár repülőre készül. Két magánrepülőgép, valamint egy Rolls-Royce szerepelt a képen.

Kylie Instagram-felirata pedig a következő:

„Az enyémet vagy a tiédet akarod venni?”

Nem ritka, hogy a celebeknek magánrepülőgépei vannak, de amint azt az Instagramon sokan megjegyezték, ezek az utak súlyosan befolyásolják a klímaválságot. Kylie pedig állítólag mindig rövid járatokra viszi a repülőgépét, és rendszeresen 15 percnél rövidebb utakat tesz meg.

A rajongók gyorsan rámutattak a bejegyzéssel kapcsolatos problémákra és durva kommenteket hagytak:

„Lehet, hogy egyiket használja és csökkentse szénlábnyomát?”
„De mi a helyzet az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel?”
„Miért kell korlátoznom a húsfogyasztásomat és papírszívószálat használnom, miközben ez 1% tonna szenet pumpál a légkörbe egy napos Palm Springs-i kiránduláshoz?”
"De nekünk kell papírszalmát használnunk."

A Twitter-reakciók szintén kritikusak voltak, az egyik felhasználó ezt írta:

„Kylie Jenner itt választja ki, melyik színű magánrepülőgéppel akar ma utazni, nekem addig pedig meg kell innom a jeges kávémat, mielőtt a szívószálam papírmasé lesz???
„Kylie Jenner: főállású klímabűnöző”

A magánrepülőgépek szörnyű károkat okoznak a környezetre nézve, hatalmas mennyiségű szén-dioxidot bocsátanak ki, és csak kevés szupergazdag ember használja őket. A Közlekedés és Környezetvédelem 2021-es jelentése szerint az emberek mindössze 1%-a okozza a légi közlekedésből származó kibocsátások 50%-át.


Ne hagyd ki!