Pénzjutalom jár Lady Gaga kutyasétáltatójának támadójáért - ifaktor
Lady Gaga fekete fehér képen csukott szemmel

Akár 5000 dollár ütheti az informátor markát.


Az amerikai rendőrség jutalmat ajánl fel annak a férfinak a hollétére vonatkozó információért, akit azzal vádolnak, hogy 2021-ben Los Angelesben lelőtte Lady Gaga kutyasétáltatóját. A tisztviselők szerint a gyanúsítottat, a 19 éves James Howard Jacksont április 6-án "elírási hiba miatt tévesen engedték el az őrizetből".

Jacksont azzal vádolják, hogy lelőtte és kirabolta Ryan Fischert, miközben Lady Gaga francia bulldogjait sétáltatta Hollywoodban 2021. február 24-én. Jacksont, valamint Jaylin White-t (19) és Lafayette Whaley-t (27) egy rendbeli gyilkossági kísérlettel vádolják, továbbá rablás és másodfokú rablás elkövetésére irányuló összeesküvéssel is.

A két ellopott kutyát, Kojit és Gustavot visszavitték, és Fisher túlélte a lövöldözést. Az incidens után további két embert, Jennifer McBride-ot és Harold White-ot is vádoltak segédletekért.

Az amerikai marsallok közleményükben kijelentették, hogy Jacksont "fegyveresnek és veszélyesnek kell tekinteni". Arra kérnek mindenkit, aki információval rendelkezik, lépjen kapcsolatba a bűnüldöző szervekkel, vagy nyújtson be tippet az USMS Tips alkalmazáson keresztül.

A jutalom akár 5000 dollár (közel 2 millió forint) is lehet a Jackson letartóztatásához vezető információkért. Az Instagramon április 8-án közzétett nyilatkozatában Fisher arra kérte Jacksont, hogy adja meg magát.

"Bár mélyen aggasztanak azok az események, amelyek a szabadon bocsátásához vezettek, biztos vagyok benne, hogy a bűnüldöző szervek kijavítják a hibát. (…) Arra kérem Mr. Jacksont, hogy adja fel magát a hatóságoknak, így az ellenem elkövetett bűncselekmény elbírálása a maga útján halad, bármit is határoznak meg a bíróságok."

- mondta Fisher közleményében.

(TODAY)


Ne hagyd ki!