Lakatos Márk: „Az emberiség mind egy faj” - ifaktor
Lakatos Márk
A stylist Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédében elhangzottakra reagált.

A miniszterelnök tusványosi beszédében fogalmazott úgy: „a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke”.

Lakatos az Instagram-oldalán reflektált a beszédre. Véleménye szerint az emberiség egy faj: a homo sapiens sapiens.

Csillagszórók! Az emberiség mind egy faj, a Homo Sapiens Sapiens. Az, hogy sokféle a bőrszínünk, a hajszínünk, a szemünk színe, a szeplőink, a testformánk, és minden egyéb kisebb vagy nagyobb részünk, az csak azt jelenti, hogy ennyire csodálatosan változatos ez az EGY emberi faj.
Ha hiszünk Istenben, akkor még azt is mondhatjuk, hogy Isten mindenkit a saját képére teremtett. És ebből is csak az látszana, hogy Isten saját képe nem egyféle arc, egyféle test, egyféle bőrszín, egyféle szexuális beállítottság, hanem egy sokkal fontosabb dolog, egy sokkal fontosabb kép: a szeretet és az élet képe.
Szerintem így kell minden emberre ránézni. És az, hogy ki kit szeret, abból milyen még szebb, még izgalmasabb, még újabb emberek születnek, az pedig maga a világ csodája. Aki ez ellen beszél, az élet ellen beszél.
És pont emiatt nem kell az emberek esetében kevert fajokról beszélni, mert aztán jöhet a magyarázkodás, amivel végül ugyanerre a következtetésre jutunk…”


Ne hagyd ki!