Hollywood eddigi Macskanői - ifaktor
Zoe Kravitz mint a Macskanő

Hasonlóban Batman szerepéhez, a Macskanő karaktere is mindig igen ikonikus volt. Igaz kevesebb színésznő bújt Selina Kyle bőrébe az évtizedek során. Talán az összes színésznőre nem is, de a Macskanő latex ruhájára és fekete macskafüleire mindenki emlékszik. Most összegyűjtöttük nektek azokat a hírességek, akik életre keltették a DC karaktert egészen 1966 óta.


1966 – Lee Meriwether

Az 1996-os mozifilmben Lee Meriwether alakította a Macskanőt. A film, az akkori sorozat alapján készült. Az ikonikus duó, Batman és Robin négy ellenséggel száll szembe a világbéke fennmaradása érdekében.

1966-1968 – Julie Newmar, Eartha Kitt

Ez az a sorozat, amely alapján listánk korábbi filmje elkészült. Szintén a két szuperhős, Batman és Robin, akik megvédik Gotham városát a bűnözőktől és azoknak gonosz terveitől. A sorozat harmadik, egyben utolsó évadában vette át a Macskanő szerepét Julie Newmartól, Eartha Kitt. Ennek oka csupán az volt, hogy Newmar egy új filmet kezdett el forgatni. Voltak, akik szerint Kitt volt a valaha legjobb Macskanő a filmtörténelemben.

1992 – Michelle Pfeiffer

Talán a legdrámaibb Macskanőt Michelle Pfeiffer tudta megmutatni a filmvásznon. Mindenki emlékszik az ikonikus jelenetre, amelyben Selina megvarrja Macskanő jelmezét otthonában és teljes mértékben elveszíti az eszét. Nem csoda, hogy mekkora nyomot hagyott sok emberben ez a Batman film, hiszen a rendezője nem más volt, mint Tim Burton.

2004 – Halle Berry

Halle Berry már saját filmet kapott, mint Macskanő. Ő már nem Selina Kyle karakterét testesíti meg, hanem Patience Philipst. A fiatal nőt mindenki elnyomja és kihasználja, míg végül saját főnöke el nem teszi láb alól, de Patience egy földöntúli erőnek köszönhetően újjáéledt és bosszút állt minden gonosztevőn.

2012 – Anne Hathaway

Anna Hathaway A sötét lovag filmsorozat Felemelkedés című részében jelent meg először Macskanőként. A filmben olyan nagy színészekkel játszott együtt, mint Christian Bale (Batman), Tom Hardy (Bane).

2021 – Zoe Kravitz

Matt Reeves 2021. június 25-én érkező rendezéséhez már több színészt is bejelentettek. A legfontosabb, hogy a főszerepet Robert Pattinson kapta. A Macskanőt pedig nem más alakítja majd, mint Zoe Kravitz. A rendező ezúttal tudatosan kisebbségi színésznőt keresett a szerephez.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat.


Ne hagyd ki!