Maradona "Isten keze" mezét csillagászati összegért adták el - ifaktor
Diego Maradona argentín mezben

Azt a híres Maradona mezt bocsájtották aukcióra, amiben a továbbjutást érő gólt kezelte, de a bíró érvényesnek látta.


Diego Maradona minden idők egyik leghíresebb futballistája. Ha másról nem, talán arról a góljáról többen ismerik, amit az angolok ellen szerzett az 1986-os világbajnokság negyeddöntőjében. A híres mérkőzésen viselt mezét most pedig licitre bocsájtották, ami rekord összegért kelt el.

Maradona az 1986-os VB negyedöntőjének 51. percében olyat tett, amire ma is bámulattal néz mindenki. Az angolok ellen történt, hogy egy hosszú beadást követően Maradona mégis valahogy a gólvonal mögé tudta juttatni a labdát. Természetesen a visszajátszásokból kivehető volt, hogy mi történt, de ott helyben a játékvezető fejes találatként jegyezte fel. Ezzel a góllal továbbjutott Argentína, aki aztán meg is nyerte a VB-címet abban az évben.

Amikor Maradonát megkérdezték arról, hogy mi is történ valójában, ő csak annyit mondott, hogy ez „Isten keze” volt. Maradona ezt követően megnyerte az aranylabdát is és a csapatának legértékesebb játékosává, csapatkapitányává választották. A mérkőzésen viselt mezét most pedig csillagászati összegért adták el egy aukción. A mezt Steve Hodge, az akkori angol csapat egyik játékosa bocsájtotta licitre, aki el tudta cserélni mezét Maradonával a mérkőzést követően. Az aukción hatalmas érdeklődés volt a mezre, így nem véletlen, hogy 9,28 millió dollárrért ( 3 milliárd 360 millió forint) vásárolta meg valaki. Ezzel az eladás pedig a Guiness-rekordok könyvébe is bekerül, mint a valaha volt legértékesebb mezeladás.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!