Húsvéti fejlesztés a Facebooknál - Ez lenne a jövő? - ifaktor
Mark Zuckerberg gyermekével egy korlátnál mosolyognak

Olyan jövő elé néz a Facebook, ami nem csak a felhasználók, de a kriptovaluta jövőjét is befolyásolhatja.


Miután a Meta felhagyott a saját kriptovaluta projektjével, az év elején eladták mind a 200 millió dollár értékű technológiai fejlesztéseiket a Silvergate Capital nevű cégnek. Most pedig egy riport látott napvilágot, amiben a Facebook anyavállalata, új, saját fejlesztésű kriptovaluta és kripto-tokenek kidolgozását eszelték ki, aminek stílusosan a „Zuck Bucks” nevet adták.

A hírek szerint ez a valuta nem kerül fel az összes kriptovalutát egy fedél alá hozó piactérre, a Blockchainre, helyette egy applikáción belüli kriptopiacot hozhatnak létre. Ezt a piacot pedig úgy tartanák életben, hogy különböző elnevezésű tokeneket bocsájtanak ki. A „Social Tokenek” , „Reputation Tokenek” és „Creator coinok” pedig egyfajta jutalomként szolgálhatnak a tartalomgyártók számára.

Továbbá a Meta azon is dolgozik, hogy integrálja az NFT-t a közösségi oldalakra, valamint a Facebook Pay is bevezetésre kerülhet, amit a Novi nevű céggel közösen fejlesztenek, online pénztárca formájában.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!