Márton Anna ott van a legjobb 8-ban Tokyoban - ifaktor
Marton Anna kardvívó mérkőzésen

Sérüléssel együtt húzta be az újabb győzelmet a kardvívó sportolónk.


Annak ellenére, hogy a legjobb 16-ba jutást követően Márton Anna térde egyszer csak kiugrott a helyéről, most újabb győzelmet aratott, így már a legjobb 8 között szerepel a neve a magyar kardvívónak.

Az előző mérkőzést követően nem volt biztos, hogy Anna folytatni tudja-e a versenyt, mivel nagy volt az ijedtség ami a kificamodott térdét illeti. Erre azonban minden sportolói és emberi mivoltából rácáfolt és kiállt a legjobb 8-ba jutásért a dél-koreai, Csoj Szu Jon ellen, s diadalmaskodott.

A világ-és Európa-bajnoki bronzérmes kardvívó egyből két tussal indított, amit a dél-koreai fegyvercseréje követett. Szemmel láthatólag Anna a sérülés nyomait viselte a mérkőzés alatt, ennek ellenére azonban agresszívan támadta a Csojt, aminek meg is lett az eredménye.

A folytatást a dél-koreai jobban kezdte és az egész mérkőzésen fej-fej mellett haladtak, azonban a végjátékból Anna jobban jött ki, és az addig 1-2 tussal vezető Anna egy remek védekezést mutatott be, majd sikeresen visszavágott, így sikerült lezárnia az asszót.

A negyeddöntőben egy alacsonyabban rangsorolt, meglepetés ellenfél vár majd Annára, a 35. helyen rangsorolt üzbég, Zaynab Dayibekova.

Szurkoljunk együtt Annáért!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!