Max Verstappen csillagászati összegért hosszabbít csapatával - ifaktor
Max Verstappen és a RedBull csapata
Olyan összeget tettek Max Verstappen elé, amire lehetetlen volt nemet mondani.


A legújabb Forma 1-es világbajnok, Max Verstappen bejelentette, hogy meghosszabbítja szerződését a Red Bull Racing csapatával. Az új szerződés így 2028-ban fog lejárni, ami alatt a tervek szerint bajnoki címről, bajnoki címre fognak ugrálni.

Miután egy drámai végjátékban világbajnokok lettek, Verstappen kijelentette, hogy ha lehetne, élete végéig a Red Bullnál maradna. Az új hosszabbítás a történelemkönyvekbe csak úgy vonul be, mint a valaha volt leghosszabb időtartamra adott szerződés a Forma 1-ben. A 23 éves fiatal sofőr, a szerződése lejártakor tölti majd a harmincadik életévét.

„Nagyon élvezem, hogy továbbra is részese lehetek az Oracle Red Bull Racing csapatának, szóval az, hogy 2028-ig a csapattal kellene maradjak, nagyon egyszerű döntés volt számomra. Imádom ezt a csapatot és a tavalyi év egyszerűen fenomenális volt. 2016 óta az a célunk, hogy világbajnoki címet nyerhessünk és ezt megcsináltuk, szóval a cél, hogy hosszú távon is az első helyen tartsuk magunkat.”

írta közösségi oldalára Verstappen.

Verstappen fizetésében sem fukarkodott a Red Bull, ugyanis azt az összeget kínálták fel számára, mint amit Hamilton is kapott a két éves szerződésében a Mercivel. Ez az összeg pedig 53 millió dollár (19,3 milliárd forint) – évente. Így a szerződésének végére, a fiatal holland pilóta 115,8 milliárd forintnak megfelelő dollárt fog keresni.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!