Liptai Claudia gyermekkorában havi egyszer ehetett csokit - ifaktor
Liptai Claudia fotózáson

A műsorvezetőnek már inkább a sós harapnivalók a kedvencei.


A Mestercukrász műsorvezetője, Liptai Claudia az Rtl klubnak vallott arról, hogy hogyan étkezett családja a gyermekkorában, melyik sütemény a kedvence és milyen szabályok érvényesek az ő konyhájában.

Claudia férje, Pataki Ádám cukrász, azonban otthon szeretnék inkább külön szorgoskodni a konyhában, mivel a műsorvezető szereti, ha csend, rend és fegyelem van a helyiségben.

Claudia kedvenc édessége a mogyorós csokoládé, amelynek szinte lehetetlennek tartja, hogy ellenálljon. A műsorvezető azt is elárulta, hogy mi ennek az oka.

Ez egy gyerekkori beidegződés. Akkoriban maximum havi egy sportszeletre volt pénzünk. Az, hogy nekem mogyorós csokim legyen valahonnan a dollárboltból, egy mission impossible volt. A mai napig olyan íze van, amikor beleharapok, hogy a gyönyörök kertje megnyílik az elmémben, annyira csodálatos. De alapvetően, mindenek felett a dobostortát imádom. Legfeljebb egy szeletet tudok megenni, néha még annyit sem. Cukor túltengésem van, ha picit több édeset eszek a kelleténél.

-mondta Claudia.

Ezt az egy édességet leszámítva a műsorvezető nem tartja magát édesszájúnak, ugyanis inkább a sós ropogtatnivalók híve.

,,Nincs az az édesség, amiért elárulnék bármilyen titkot, de ha azt mondják, hogy soha többé nem ehetek tepertős pogácsát, akkor mindent bevallok, az összes PIN-kódomat elmondom."

Minden bizonnyal ez a kívánossága is Claudiának a gyermekkorára vezethető vissza. Ugyanis a műsorvezető elárulta, hogy régi otthonuknak egy tűzhely volt, illetve egy sütő, amíg alig működött. Anyagi helyzetük miatt pedig édesanyja csak kivételes alkalmakkor készített sós rudakat, vagy pogácsákat. Így, amikor csak megérzi a sós sütemények illatát, az mindig kicsit visszarepíti Claudiát a gyerekkorba.


Ne hagyd ki!