Mike Tyson újra ringbe száll? A harapástól a vicces reklámig - ifaktor
Mike Tyson fekete fehér képen üvölt egy szmokingban

A botrányhős boksz-csillag Mike Tyson élete teli van érdekességgel. A bizonyos harapás óta, pedig 24 év telt el.


Több mint 24 éve, hogy 1997. június 28-án megrendezték azt a mérkőzést, ami bevonult a világ boksz történelmének könyvébe. Ekkor csapott össze ugyanis Tyson Evan Holyfield ellen egy visszavágón, ahol minden idők egyik legdurvább esete történt. Az első mérkőzést Holyfield 11 menetben megnyerte, azonban Tyson elmondása szerint az ellenfele közel sem szabályosakat ütött, így nyerhetett csak. A második mérkőzésen azonban elszabadultak az indulatok.

A mérkőzésért nagyon nagy pénzeket kaptak a bokszolók, de amitől igazán híres lett, az az, hogy Tyson kiharapott egy darabot Holyfield füléből.

Az első két menetet hozta a címvédő, mire a harmadik menetre Tyson megpróbált fogvédő nélkül visszajönni a meccsbe, de ezt azonnal észrevették és intették a szabályzat betartására. Ezt követően a menet közben Tyson újra kiköpte azt és egy nem várt pillanatban kiharapott egy darabot ellenfele füléből, amit aztán a padlóra köpött.

Ezt követően a mérkőzést megállították, majd amikor újraindult, Tyson újra megpróbálta megharapni ellenfelét, azonban nem sikerült neki. Az esetet természetesen visszanézték videón, ahol kiderült és látszódott a szándékosság, ezt pedig a nézők sem hagyták annyiban és dulakodás tört ki.

25 perc után Tysont leléptették és később eltiltották a profi boksztól.

A kiharapott darabot Holyfield megkapta, hogy aztán visszavarrják neki, de a mai napig ott viseli a fülén a mérkőzés nyomát. 16 évvel később pedig egy az egész világot meglepetésként ért, reklámot adtak le a TV-ben. Ezt a reklámot a FootLocker készítette Tysonnal és Holyfielddel, amiben az előbb becsenget a sértetthez és bocsánatot kér tőle, majd átnyújtja neki a fülét. Ezzel jelezték, hogy teljesen elásták a csatabárdot.

Azóta eltelt 8 év és Tyson most a lehetséges visszatérést fontolgatja egyetlen mérkőzés erejére. Egy YouTube-sztár szerint a veterán és a videósból bokszolóvá avanzsálódott Logan Paul kiállnak egymás ellen egy mérkőzésre 2022 februárjában. Tyson és Paul ismerik egymást, így nem kizárt, hogy erre az egy meccsre kesztyűt húz az ex-bokszoló.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!