Itt van minden, amit érdemes tudni a mákról - ifaktor
Mákos bejgli

Többek között olyat is hallhatunk, hogy mákdiéta. Ha ezt csinálod, így tudod megvédeni a szervezetedet.


A mákot már az Ókori Egyiptomban is használták orvoslásra. A mostani időkre, pedig nyugtató hatása miatt, rendkívüli fontos alapanyaga a gyógyszergyártásnak.

A mák Indiából származik és elsőként nem ételnek, hanem nyugtatási, orvoslási célból használták a törzsek. Ha pedig a táltosok szerettek volna kommunikálni a fenti világgal, akkor az éretlen gubójából kinyert ópiumot felhasználták tudatmódosításra.

Sportolóknál kifejezetten kritikus verseny, megmérettetés előtt mákot fogyasztani, ugyanis magas érzékenységű drogtesztek pozitív eredményt produkálhatnak, mert mégis mákszemekről beszélünk. Mivel ennek semmilyen negatív hatása a testre nézve nincs, így a félelem, mely a mák hiedelmeivel kapcsolatos, félig alaptalanná is vált.

A máknak számos pozitív hatása van, amitől helyreállhat a koleszterinszinted, valamint a mákolajat is tartalmazó mákdiétával csökkentheted a szív-és érrendszeri betegségek kialakulását.

Ezen kívül, pedig a mákban található Kalcium, Cink, Magnézium, Folsav, C-E-B vitamin. Ezek együttes hatása rendkívül hatékonyan táplálja mint a testünket, mind pedig az agyi működésünket, közérzetünket.

Mákos guba vaníliasodóval

Mákos guba vaníliasodóval | Nosalty

www.nosalty.hu

Mákos guba vaníliasodóval recept képpel. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. A Mákos guba vaníliasodóval elkészítési ideje: 55 perc

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!