Vége a Netflix ide-oda osztogatásának? - ifaktor
Netflix telefon egy adag popcorn mellett

Egyelőre a Netflix még csak tesztelgeti, de később könnyedén fizetőssé varázsolhatja, ha valaki más fiókjából akar a saját készülékén filmezni.


A Netflix szerdán bejelentette, hogy gőzerővel dolgoznak azon a problémán, miszerint az előfizetők, több háztartásból is bejelentkeznek és úgy élvezik a tartalmakat. Ez pedig azt jelenti, hogy nem csak az eredeti előfizető használja a szolgáltatást, hanem annak barátai, rokonai stb. Ezt pedig a Netflix kész megszüntetni és könnyen eszköz limitre teheti az előfizetéseket, amiket vagy helyhez, vagy eszköz típushoz köthetnek majd.

„Ugyan a különböző profilok nagyon nagy népszerűségnek örvendenek, mégis néha fejtörést okozott, hogyan és miként lehet megosztani a Netflix szolgáltatását.”

nyilatkozta Chengyi Long a termékfejlesztési igazgató a Netflixnél.

„Ez pedig azt vonja magával, hogy a háztartások között megosztott felhasználói fiókok miatt, nem tudunk megfelelő, még pontosabb tartalom készítésébe invesztálni az individuális tagjaink számára.”

A Netflix először Chilében, Costa Ricában és Peruban kezdi meg a tesztelést, ahol az előfizetők egy figyelmeztetést kapnak, hogy hozzáadhatnak a felhasználójukhoz egy fiókot kedvezőbb áron. Ezen felül pedig új felhasználóként is felvihetik, amivel a saját előzményük és személyes ajánlásaikat nem fogják látni és nem fog keveredni a másik fiókéval.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!