Novak Djokovic pert nyert, de kiutasítják Ausztráliából - ifaktor
Novak Djokovic a reptéren.
A szerb teniszező, Novak Djokovic kálváriája már hosszú-hosszú napok óta húzódik. Noha a legutóbbi hírek szerint pert nyert, mégis kiutasíthatják az országból.


Bár Djokovic megnyerte a kérdéses pert, az ausztrál bevándorlásügyi miniszter, Alex Hawke saját hatáskörében még dönthet úgy, hogy megvonja a vízumot a sportolótól.

Azt nem tudni, hogy végül pontosan milyen indokkal, de a szerb sajtó szerint hiába született Novak Djokovics számára kedvező ítélet a bíróságon, a világelső teniszezőnek nemsokára el kell hagynia az országot, ugyanis a legfrissebb hírek szerint ezekben a percekben épp zajlik az őrizetbe vétele – írja a Nemzeti Sport, Nina Markovic-Khaze politológus nyilatkozatára hivatkozva.

Az egész huzavona Djokovic részvételével kapcsolatban, az orvosi mentességről szóló igazolással kezdődött. Ezt annak alapján állították ki, hogy december 16-án pozitív tesztet adott, az elmúlt 72 óra vonatkozásában pedig nem volt láza, illetve Covid-fertőzésre jellemző tünete. Ennek ellenére az Ausztrálok ragaszkodnak az előírt kötelező védőoltáshoz, amelyet kötelező beadatnia a részvevő teniszezőknek az Australian Openen.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!