Novak Djokovic a Roland Garrosra sem nevezhet - ifaktor
Novak Djokovic
Novak Djokovic Ausztráliában elszenvedett kálváriájáról mi is beszámoltunk, azonban úgy tűnik nem ez volt az utolsó nagy teniszverseny, amelyet idén ki kell hagynia.


Miután legnagyobb ellenfele, Rafael Nadal (illetve a jelenleg sérült Roger Federer) Djokovichoz hasonlóan 20-20 Grand Slam győzelemmel rendelkezik, így különösen érzékenyen érintheti a szerbet, hogy a Roland Garroson sem vehet részt oltás nélkül.

A franciák már előre jelezték, hogy a következő nagy tornán is csak oltott versenyzők vehetnek részt, így a szerb játékos vagy beoltatja magát, vagy újabb sanszot ad riválisainak arra, hogy megelőzzék őt a Grand Slam győzelmek ranglistáján.

A francia sportminiszter, Roxane Maracineanu január elején még azt nyilatkozta, hogy Djokovic oltás nélkül is indulhat majd a párizsi tornán, de a francia nemzetgyűlés múlthét vasárnap megszavazta az oltási igazolványokra vonatkozó új törvényt, melynek értelmében csak az léphet be a sportpályákra, aki igazolni tudja, hogy be van oltva. Noha a verseny csak májusban lesz, így még változhatnak a szabályok, mégis hosszútávon sok akadályt gördíthet Djokovic elé, ha nem oltatja be magát.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!