Újabb bundabotrányba keveredett az olasz Juventus - ifaktor
Juventus foci csapata.
A 2006-os olasz labdarúgó-botrány (más éven Calciopoli) 2006 májusában robbant ki az olasz első,- és másodosztályban.


2006-ban az itáliai rendőrség olyan telefonbeszélgetéseket nyomozott le, amely csapatmenedzserek valamint a játékvezetői szervezet között zajlott le, és tárgya a mérkőzések megvesztegetése volt. A botrány leginkább érintett tagja éppen a Juventus volt, amely most ismét hasonló botrányba keveredhet.

A Juventus, a Napoli és a Tottenham vezetője is hosszú eltiltásra számíthat egy olaszországi pénzügyi botrányban való érintettsége miatt – írja az MTI.

Az olasz sportbíróságon megindított eljárásban az ügyészség kedden egyéves eltiltást kért Andrea Agnelli Juventus-elnökre, valamint Fabio Paratici korábbi igazgatóra – aki azóta a Tottenhamnél dolgozik –, de a vádlottak között van a korábbi aranylabdás klasszis, Pavel Nedved is (a Juventus mostani sportigazgatója – a szerk.).

Rajtuk kívül további 59, labdarúgásban dolgozó tisztségviselőt azzal vádolnak, hogy az elmúlt években meghamisították 11 klub – közte öt Serie A-s csapat – pénzügyi jelentéseit.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!