Súlyos az anyagi kár amiért elhitte, Pápai Jocival beszélget - ifaktor
Pápai Joci énekel

Pápai Joci vagyok, válok és kell a pénz - mondta a csaló, aki milliókkal húzta le az idős rajongót.


Korábban egy internetes csalás áldozata lett az a néni, akivel elhitették, hogy az igazi Pápai Jocival csetelget, nagyjából egy, másfél éven keresztül. Ez idő alatt rendkívül sok pénzt akasztottak le a 72 éves nőről, akinek fogalma sem volt, hogy ha a plátói szerelme egy kriptoautomatán keresztül kér pénzt, akkor az ellen gyanakvóan kell fellépni.

A nő lánya most a Balázsék című reggeli rádiós műsorban elmondta, hogy miként kezdődött hosszú hónapokkal ezelőtt ez az egész szörnyűség.

"54 éve házasok anyukámék. Apukámnak idegrendszeri problémái vannak és másfél két évvel ezelőtt romlott az állapota. Ekkor derült ki, hogy neki féltékenységi paranoiája van. Mivel az édesanyám Pápai Joci rajongó, az édesapám nem tudott leszállni arról a témáról, hogy Pápai Joci a harmadik fél a házasságukban. Ezen eleinte jót nevettünk, próbáltuk orvosilag kezeltetni… Tulajdonképpen most, fél évvel ezelőtt derült ki, hogy ez a csevegés valós és az édesanyám azt hiszi, hogy másfél-két éve Pápai Jocival beszélget”

Több üzenetváltásuk volt, amikben alantas módon az idős rajongó érzelmeire is hatottak. Elhitették a nővel, hogy az énekes szereti őt és többek között azt is, hogy el szeretne válni és ezért kell a pénz.

„Instagramon és a Facebookon követi őt, nagyon szereti a zenéjét, minden egyes új dalánál kommentelt, dicsérte a hangját. Így vált mindenki számára nyilvánvalóvá, hogy nagyon szereti Jocit. Ezt kihasználva ráírtak a Instagramon, hogy van húszonpár fős exkluzív titkos csoport a legnagyobb rajongóknak, ahova meghívták. Ő csatlakozott is annak reményében, hogy közvetlenül Pápai Jocival válthat üzenetet.

A nő lánya, Bea elmondta, hogy az édesanyja nem csak a pénzét, de mentális egészségét is elveszítette, ugyanis belebetegedett, amikor kiderült, hogy átverték.

„Mindennap kedves üzeneteket kapott. Ő egy a gyerekeinek élő, boldogtalan házasságban élő nő, aki szeretetre vágyott. Hirtelen olyan boldogság érte, amit tízenéve nem tapasztalt a házassága során, így mindent elhitt, amit olvasott. A kamujoci azzal áltatta az édesanyámat, hogy szereti. Hirtelen olyan pozitív töltetet kapott ettől az egésztől, hogy azt mondta: megy, összeköltözik vele. Itt léptem közbe és kijelentettem, hogy nem írhat alá semmit, nem költözhet sehova. Nem hitte el, hogy jót akarunk neki. Nem értette, miért akadályozom meg a boldogságát, hiszen „Joci jó ember, aki nem bántaná”. Nem tudom, mennyi pénzt utalt át az édesanyám a csalóknak, mert nem vall be csak néhány tízezer forintot, de az biztos, hogy az elmúlt pár évben anyagilag milliós nagyságrendű mínuszba került…

Természetesen a hír eljutott az igazi Pápai Jocihoz is, akit szintén megviselt a történet. Szinte alig tudta szavakba önteni, hogy mennyire sajnálja, hogy az ő nevével, így átvertek valakit. A Borsmegkeresésére a következőket mondta Joci:

Egyszerűen nem térek magamhoz.
Letaglózott és nagyon szomorú vagyok, hogy ilyen történhet, és az én nevemmel vernek át idős embereket. Nem hittem volna, hogy ekkora hatással lehetek a rajongóimra, de most szeretném megragadni az alkalmat, hogy óva intsek mindenkit; nagyon vigyázzanak ezekkel az átverésekkel. Ebből látszik mennyire veszélyes világot élünk, és milyen könnyen átverhetnek minket egy egyszerű cseteléssel. Sajnálom ezt az idős hölgyet, és amint felkészítik rá az orvosok meglátogatom, hogy elmondhassam neki, hogy sajnos nem velem beszélgetett

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!