Anorexiájáról vallott Polgár Tünde - ifaktor
Polgár Tünde a tengeren egy hajóban.
Polgár Tünde az Instagram-oldalán vallott arról, hogy egy időben sokan nézhették őt anorexiásnak, holott ő teljesen jól érezte magát a bőrében.


Polgár Tünde napjainkban is remek formának örvend. Volt egy időszak az életében, amikor viszont drasztikus diétába fogott, hogy megfeleljen saját elvárásainak. Ekkor ugyan ő maga jól érezte magát a bőrében, ám sokaknak úgy tűnhetett, hogy anorexiás.

„Anorexia – ma lehet, hogy ezt mondanánk erre az állapotomra 1996-ban. Én egyszerûen élveztem, hogy duci lányból vékony lettem végre! Nem tudtam leállni, 44 kilónál koppantam. Boldoggá tett, hogy uralom a testem. Hogy valamit kontrolálok az életemben. Nem volt egészséges. Sem ez, sem a koràbbi 68 kiló. Hosszú utat tettem meg, míg beállít az állandó, 50 kilós súlyom. Évtizedek óta tartom, és ma, 50 évesen továbbra is 50 kiló vagyok.”

– írta Polgár Árpád felesége, aki a mai napig 50 kilónál nem nyom többet.

Az anorexia egy pszichés betegség, a táplálkozási zavarok egyik alapvető típusa. Az anorexia szó szerinti jelentése az étvágy elvesztése, ám sokan a vékonysággal azonosítják, ami valójában csak a betegség következménye.

Szerencsére Polgár Tünde esetében sosem erről volt szó, mindig tudatosan diétázott és a mai napig tartja az alakját.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!