Rácz Jenő nem más, mint "egy átlag szakmunkás" - ifaktor
Rácz Jenő elegáns ruhában egy fotózáson

Hajdú Péterrel volt összezárva - Rácz Jenő elmesélte legnagyobb kihívásait a szakmai életében. Külföldön is dolgozott.


Rácz Jenő őszintén nyilatkozott arról, hogy hogyan is kezdte szakmai karrierjét. Az „Összezárva Hajdú Péterrel” című műsorban nyílt meg, és mondta, mennyi viszontagságos időn kellett keresztül rángatnia magát, hogy elérjen oda, ahol most van.

Elmondása szerint 18 éves korában már szerencsét is próbált és Dániáig ment ezért, ahol egy három Michelin-csillagos étterembe lett gyakornok. Az étteremben megállás nélkül dolgozott, és szívta magába a tudást, akárcsak egy szivacs. A gond az volt, hogy ezért az állásért minden járt, csak fizetés nem. Pontosan ezért, még buszjegyre sem futotta neki, így a dán hidegben kellett gyalogolnia nap mint nap.

"Annyira spóroltam, hogy egy munkásszállón száltam meg hónapokig. Hatan-nyolcan laktunk egy szobában. Közös volt a fürdőszoba a folyosón. Jéghideg volt, sokszor a leheletemet lehetett látni."
"Minden nap gyalogoltam a munkahelyre. 35-40 perces gyaloglás a mínuszokban. Nagyon drága volt a buszjegy."

- mesélte Rácz Jenő.

A séf szerint egyáltalán nem követendő példa az övé, hiszen rendkívül nagy szerencséje is volt. Az élet bejött neki, talált magának egy gyönyörű feleséget is, és mostanra az új éttermének megnyitása mellett, már gyermeke is születik. Hozzátette, hogy ezt az életet semmi pénzért nem hagyná itt.

"A pénz nem motiváló eszköz. A motiváló eszköz önmagad vagy. Szart se ér a pénz, ha te nem vagy motivált ember, vagy nem vagy boldog."

És mivel ő csak egy „átlag szakmunkás”, így pontosan tudja, hogy mit beszél, hiszen nem aranykanállal a kezében nevelték.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!