Elképesztő történet: Így indult el Rácz Jenő karrierje - ifaktor
Rácz Jenő séf a konyhában főz kötényben.
Rácz Jenőt mindannyian ismerjük az A Konyhafőnök szigorú séfjeként, de azt kevesen tudják, hogy előtte mennyi megpróbáltatás és „csörtetés" árán jutott el a Michelin-csillagig. A Frizbiben Hajdú Péter erre és még sok minden másra kicsikarta a választ Jenőtől.


Rácz Jenő elárulta, hogy 18 évesen kezdődött a vándorútja, amely során több országot és éttermet is megjárt. Korábban még itthon azt mondták neki, belőle sosem lesz séf, amit egyébként ő sem gondolt volna, hiszen futballistának készült – mellesleg a mai napig szeret focizni.

Hajdú Péternek elmesélte, hogy 18 évesen ismeretlenül ment ki Angliába, még angolul sem tudott, de mindenhová vitte az önéletrajzát, szinte házról-házra járt, hogy munkát kapjon, amíg nem sikerült.

Később 21 éves korában dolgozott a Nomában is, amely jelenleg is a világ egyik legjobb étterme. Ekkoriban munkásszállókon húzta meg magát és ingyen dolgozott a világ legjobb séfjei mellett. 26 évesen kapta Michelin-csillagát, mindössze négy hónap leforgása alatt kapott csillagot a shanghai-i étterme, amelyet egy üzletemberrel nyitott.

Hazatérése óta ugyebár a Rumour by Rácz Jenő nevű éttermet is megnyitotta, amely mindössze 8 hét után bekerült az ajánlott éttermek közé a Michelin-kalauzban.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!