Slane Castle – „Venice Queen” – 2003 - ifaktor
Red Hot Chili Peppers együttes egyik tagja lila maszkban és félmeztelenül mutat

Első körben véletlen kiszivárgott, aztán pedig hivatalosan be is jelentették, hogy az európai turnéjuk listáján Magyarország is szerepel, így 2016 után a Red Hot Chili Peppers újra koncertet ad 2022-ben.


Egy véletlen videó kiszivárgást követően hivatalosan is bejelentették, hogy számos európai ország között, Magyarország is ott lesz a következő turnéjuk listáján. Ezt a zenekar egy vicces, imitált hírközlő videóban jelentette be.

A pontos dátum és helyszín is megvan már: 2022. Június 15 – Puskás Aréna. Így végre 2016 után, ahol két telt-házas koncertet is adott az együttes, újra itt zenélhetnek a fővárosban. Meg kell azonban említsük, hogy 5 évvel ezelőtt Josh Klinghoffer játszotta a gitáros szerepet, azonban most 2022-bne a legendás John Frusciantével érkeznek. Ezen felbuzdulva, összeszedtük azt a top 4 koncertjét az együttesnek, ahol a legendás Johnnal játszottak együtt.

Chorzów – „Californication” – 2007

Ez a koncert volt az egyike azon utolsó fellépéseknek, ahol még John Frusciante gitározott az együttesben. Amikor a koncerten elértek a „Californication" című számukhoz, olyan gitár szólót lejtett a legenda, hogy 2 percre mindenkit egy másik univerzumba küldött.

Slane Castle – „Venice Queen” – 2003

A Red Hot Chili Peppers együttes, mint majdnem minden rock-együttes, imádják a gitár szólókat és ameddig John ott játszott velük, ebben nem szenvedtek hiányt. A 2003-as írországi koncerten pedig a „Venice Queen" dalában kiteljesedhetett a gitáros, hiszen a zeneszám különböző részei és felépítése lehetővé teszi, hogy végig kontroll alatt tartsa, majd a végén felrobbantsa a hangulatot.

Fuji Rock Festival – „Wet Sand” – 2006

Ugyan a „Wet Sand" sosem volt magában egy különálló zeneszám, ugyanis nem ért volna el olyan kirobbanó sikereket, mint a „Stadium Arcadium". Ez viszont egyáltalán nem azt jelentette, hogy ne lehetne belőle egy rendkívül jó keverést csinálni egy élő koncert jóvoltából. Persze maga a szám is parádésra sikeredett, azonban ahogy a szám végén John elüvölti magát, az tette igazán ikonikussá ezt a fellépésüket.

Slane Castle – Otherside – 2003

Köszönjük meg a technikának, hogy már 2003-ban videóra lehetett venni olyan lélegzetelállító dolgokat, mint az egész Slane Castle-koncert 2003-ból. A felvételen 80.000 ír Red Hot Chili Peppers rajongót láthatunk megőrülni. A koncert fő momentuma az volt, mikor elérkeztek az „Otherside" című számhoz, ami John és Anthony Kiedis kapcsolatát hangsúlyozza. Frusciante éneklése a dalban pedig könyörtelen volt.

A jegyek elővételben már 2021. október 13.-ától kaphatók.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!