Rocky vs. Apollo: a történelem legjobb filmes harcjelenete - ifaktor
Rocky és Apollo fut a tengerparton a Rocky 4-ben

A filmtörténelem legepikusabb küzdelmei között korábban is mindenképpen számon volt tartva Rocky Balboa és Apollo Creed első összecsapása. Ezúttal azonban az egyik legnépszerűbb kritikusi weboldal, a Rotten Tomatoes a valaha volt legnagyszerűbb filmes harcnak nevezte az első Rocky fináléját.


Sylvester Stallone első Rockyban nyújtott alakítása a berobbanást jelentette neki Hollywoodban. Sly Rocky szerepében azóta is szinte mindig emlékezeteset nyújtott, és a franchise-t valóban a legnagyobbak közé emelte.

Ahogy a legtöbb filmsorozat esetében, itt is az első rész, amelyik igazán nagyot üt! A színész elmélyülése a szerepben, a valósághű bunyó, valamint a klisésnek nem tekinthető befejezést mind említi értékelésében a weboldal.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Rotten Tomatoes a Rocky kontra Apollo Creed mérkőzést választotta a filmtörténelem legnagyszerűbb harci jelenetének! Hihetetlen megtiszteltetés volt, hogy létrehozhattuk ezt a karaktert és már évtizedek óta szórakoztat titeket!"

– írta Sly Instagram-bejegyzésében, majd emlékeztetett mindenkit, hogy a Rocky 4 rendezői változata – amelyet jómaga rendezett – hamarosan elérhető lesz, így továbbra sem marad senki kedvenc bunyósa nélkül.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!