Csomókban hullott Sáfrány Emese haja a szülés után - ifaktor
Csomókban hullott Sáfrány Emese haja a szülés után
Sáfrány Emese kezelésre szorul szülése után
Sáfrány Emese kezelésre szorul szülése után

Csomókban hullott Sáfrány Emese haja a szülés után

Sáfrány Emese segítséget szeretne nyújtani, azoknak a kétségbe esett kismamáknak, akik hasonló helyzetben vannak, mint ő. Instagram-oldalán tippekkel is ellátta követőit a hajhullás megelőzése érdekében.


Sáfrány Emese egy igazán őszinte bejegyzést osztott meg az Instagram-oldalán, a követőivel. Mesélt a terhessége után felmerülő egyik problémájáról, amely a hajhullás volt.

Nagyon sok nő küzd ezzel a helyzettel miután világra hozta kisgyermekét, de az üzletasszony most egyszerűbben elmagyarázta a hajhullás mögött álló biológiai folyamatokat.

,,Ígértem nektek, hogy beszámolok a terhesség utáni hajhullásról.
Mint korábban arról írtam, ahogy sokunknak, nekem is szinte csomókban hullott a hajam, így jogosan voltam kétségbe esve.
Várandósság alatt amúgy a korábbinál jóval dúsabb hajkoronára tettem szert és gyorsabban is nőtt a hajam. …
Utánanéztem a dolgoknak:
A terhesség alatt a női nemi hormonok közül a progeszteron és az ösztrogén szintje a szervezetben megemelkedik, ezáltal a hajgyökereknél a sejtosztódás felgyorsul, a növekedésben lévő hajszálak élettartama megnő, tehát tovább maradnak a növekedési fázisban, mint egyébként szoktak.
Egy-három hónappal a szülés után azonban lecsökken a női hormonok szintje, a természetes hajhullás mellett pedig a hölgyek ekkor veszítik el azokat a hajszálakat is, amelyek már korábban, a terhesség hónapjai alatt is lehullottak volna. Az intenzív hajhullás időszaka egyéntől függ, átlagosan fél évig-kilenc hónapig tart.
Nekem szerencsére már enyhült is a hajhullás és el is kezdtek nőni az új baba hajak.”

-írta Emese az Instagram-bejegyzésében.

Végül Emese pár tanáccsal is ellátta, azokat a követőit, aki hasonló problémával küzdenek. Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy amennyiben ezek a praktikák ellenére is súlyosan fennáll a hajhullás, érdemes orvoshoz fordulni:

,,Lényegében nincs csodaszer erre, de érdemes vitaminokat szedni, egészségesen táplálkozni, kerülni a dohányzást és rendszeresen ápolni a hajat, végül pedig türelmesnek lenni. Amennyiben pedig úgy ítéljük a probléma már nem normális, keressünk fel szakembert.”

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat.


Ne hagyd ki!