Scarlett Johansson beperelte a Disneyt, majd a cég frappánsan visszaszólt - ifaktor
Scarlett Johansson fehér ruhában mosolyog

A filmgyártó cég szerint nem egyáltalán megalapozott a vád.


A történet ott kezdődött, hogy Scarlett Johansson beperelte a Disneyt, amiért szerinte szerződést szegtek a „Fekete Özvegy" publikálása alatt és ez rengeteg pénzébe került ez a színésznőnek.

A per lényege, hogy a filmnek elvileg kizárólag a mozikban kellett volna megjelennie elsőként,, ezzel szemben a Disney, szimultán kidobta a streaming szolgáltatására, a Disney+-ra is.

A színésznő elmondása szerint a fizetésében úgy állapodtak meg, hogy amennyire jól teljesít a film a mozikban, ő annyit fog kapni belőle részarányosan. Azzal pedig, hogy megjelenítették egyszerre a Disney+ szolgáltatásuk keretein belül, jóval kevesebb ember látogat el a mozikba, ami pedig nagy pénzkiesést eredményez Johanssonnak.

Más stúdiók ezt úgy intézték, hogy kompenzációs díjat fizettek a sztár színészeiknek, hogy kárpótolják őket az esetleges kiesés felől. Természetesen a színésznő és a Disney ügyvédei először ehhez a „fegyverhez" nyúltak, azonban annyira mérges volt Johansson, hogy faképnél hagyta őket és számításba sem vette a megállapodást.

Az állítását rendkívül megalapozottnak érzi, hiszen kizárólag a mozikban jelenhetett volna meg először a film és így, hogy a Disney kidobta a Disney+ streaming szolgáltatásukra is, ezzel ők plusz bevételhez is juthattak az új feliratkozókon keresztül, amíg a színésznő egyedül a mozis bevételek után kaphat fizetést.

A „Fekete Özvegy" a nyitó hétvégén az USA-ban 80 millió dollárt, mintegy 24 milliárd forintot hozott, ezen felül pedig még ugyanennyit a nemzetközi piacon, valamint 60 millió dollárt a streamingből.

A Disney a vádakat hárítja, szerintük ez az érv egyáltalán nem dob a lattba. Kiadtak egy közleményt, miszerint:

„Nagyon szomorú a pereskedés egy ilyen rendkívüli vírushelyzet kellős közepén, hiszen nem vették számításba a COVID-19 borzalmas és szigorú szabályozásait. A Disney maradéktalanul eleget tett Johansson kisasszony szerződésének, továbbá a Disney+-on elérhető „Premier hozzáférés", további bevételt jelentett a színésznőnek, az amúgy is 20 millió dolláros fizetésén felül. „

Kíváncsian várjuk az eset folytatását.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!