Pazar elismerésben részesült Simone Biles, a világ legjobb tornásza - ifaktor
Simone Biles

A négyszeres olimpiai győztes Simone Bilest, egy nagyon megtisztelő érdemben részesítette az egyik magazin.


A 24 éves tornászt, csak úgy tartják számon, mint a világ legjobb tornászát. Simone Biles azok után is megkapta ezt a díjat, hogy visszalépett a Tokyo Olimpiától és indokaként a sportolók leterhelt mentális egészségét hozta fel, mely számos helyen váltott ki egyetértéseket, ellenvetéseket. Bilest most pedig a TIME Magazin megválasztotta az "Év Sportolójának".

Azt követően, hogy nem indult a versenyen, mégis visszatért a végére és egye harmadik helyett lazán behúzott a gerendán.

„Ez ( a lépés ) megmutatta nekünk, hogy többek vagyunk egy sportnál, hogy mi is emberek vagyunk, akiknek lehetnek nehéz napjaik. Ez emberibbé tett bennünket.”

nyilatkozta Biles csapattársa, Sunisa Lee.

Még Colin Kaepernick is felszólalt Biles kiállása mellett.

„Simone Biles felhasználta a példaértékű pozícióját, mint a világ valaha létezett legjobb tornásza, hogy egy hosszas, világszínvonalú beszélgetést indítson el a mentális egészség témájában.”
„Az ő befolyása sokkalta túlmutat a sporton és egy teljesen új világot tárt elénk. Egy jobb világot, ahol kimondhatjuk az igazságot őszintén és becsületteljesen.”

tette hozzá Kaepernick.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!