Lemásolják a brutális Squid Game-et a gyerekek az iskolában - ifaktor
Squid Game piros overál és négyzetes maszk.
Éberségre szólította fel egy angol iskolai tanács a szülőket, akiket arra kért: ne engedjék, hogy gyerekeik a Squid Game-et nézzék, mert lekoppintják a sorozat kihívásait – írja az Index.


A Squid Game (magyarul: Nyerd meg az életed – a szerk.) című Netflix-sorozat lett nemrég a streamingóriás legsikeresebb szériája. Mindez a jelek szerint veszélyeket is rejt magában a sorozat témája miatt.

Mivel sok gyerek is aktív a Netflixen, így nem annyira meglepő, hogy a sorozatban látható gyerekjátékokat leutánozzák az iskolában. Az már sokkal inkább aggasztó, hogy egy belga iskolában például verést kapnak a vesztes játékosok (a sorozatban, ugyebár agyonlövéssel operálnak). A dél-koreai szériában látható játékok közül a legtöbb játszótéren is kipróbálható, például a golyócsata vagy a kötélhúzás erőszakos változata, amit a gyerekek is könnyedén játszhatnak.

A belga példára visszatérve: ebben az esetben a gyerekek veréssel büntetik meg a veszteseket. Különösen népszerű a sorozatban piros lámpa, zöld lámpa néven futó játék. A játékosok akkor próbálnak célba érni, amikor a játékmester (a sorozatban egy hátborzongató baba – a szerk.) hátat fordít nekik. Amint azonban megfordul, mindenkinek mozdulatlannak kell maradnia.

A belgiumi iskolában a gyerekek – a Squid Game nyomán – a kivégzés helyett megverték azokat, akik megmozdultak.

A béguinage-i tanárok nyílt levélben kérték a szülőket: ne hagyják, hogy a gyerekek nézzék a sorozatot.

„Kedves Szülő! Valószínűleg hallott már a Squid Game sorozatról, amelyben a szereplők gyerekjátékokat játszanak, és ha veszítenek, akkor kiesnek... A sorozat 18 éven aluliak számára tiltott erőszakos jelenetei miatt! Diákjaink is a sorozatban látható játékokat játsszák, és ha vesztenek, megverik őket… Éberek vagyunk, és megpróbáljuk megállítani ezt a kockázatos és veszélyes játékot. Számítunk az önök támogatására és együttműködésére, hogy gyermekeikben tudatosuljon, milyen következményekkel járhat ez. Szankciókat fogunk alkalmazni azokkal a gyerekekkel szemben, akik másokat megütnek, miközben maga a játék természetesen megengedett"

– írták a közösségi oldalukon.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy három New York-i általános iskola betiltotta a Squid Game-es halloweeni jelmezt attól tartva, hogy a Netflix véres, dél-koreai sorozatáért rajongó gyerekek a jelmezzel az erőszakot éltetnék.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!