Squid Game: a sorozat, amiről az egész világ beszél - ifaktor
Squid Game sorozat plakátja

A koreai thriller-sorozat gyerekkori játékokból csinál véres és szívszorító eseményeket. A világ csak így ismeri 'Squid Game'.


Ahogy azt megírtuk már, a Bridgerton című sorozat volt, ami eddig rekord mennyiségű megtekintést hozott a Netflix számára, így joggal ülhetett a trónon, ezidáig. Most pedig át kellett adnia a koronát egy olyan sorozatnak, amitől egyszerre dobod el az agyadat és rándul görcsbe a szíved. Ez pedig nem más, mint a ,,Squid Game", magyarul: ,,Így nyerd meg az életed" című koreai sorozat.

A 9 részből álló remekmű szeptember 17-én jött ki és kicsivel több mint 2 hét alatt a világ legnézettebb sorozatává vált.

„Van egy sorozat a Netflixen, ami a világ legnézettebb sorozata. Úgy hívják 'Squid Game'."

- mondta Ted Sarandos a Netflix vezérigazgatója.

„Még csak 9 napja jött ki, de hatalmas esély van rá, hogy a Netflix történetének legnagyobb sorozata legyen."

Ez még akár igaz is lehet. A Flix Patrol egy weboldal, ami a top platformok megtekintésének mérésre szolgáló oldal, kiadott egy statisztikai adatot, miszerint a Squid Game a világ 83 országából 82-ben TOP 1, Dániában pedig második.

Most lerántjuk a leplet, hogy vajon miért is ennyire addiktív ez a sorozat és miért kelt benned olyan érzéseket, hogy az éjszaka közepén is képes lennél csak azért felébredni, hogy megnézz még egy részt.

Mi is az a Squid Game?

Valahogy úgy lehetne jellemezni, mintha összekevertük volna az Éhezők viadalát és a Kill Billt.

Az megvan, hogy gyerekként bármilyen játékot is játszottunk, a vesztes ,,meghalt" és kiesett? Ebben a sorozatban ezt véresen komolyan kell venni.

Több száz adó és tartozás csapdájába keveredett ember fogad el egy furcsa meghívást, ahol gyerekkori játékokban kell versenyezniük. Azonban a magas nyereményért, magas árat is kell fizessenek.

456 valós személy, akik rettentő nagy adósságot halmoztak fel vagy a bank, vagy pedig uzsorások ellen, meghívást kapnak egy fura túlélő játékra, hogy megnyerhessék az összesen 38,5 millió dollár nyereményű versenyt.

Ez a két perces előzetes pontosan összefoglalja, mit is várhatsz a sorozattól.

Ezeket érdemes tudnod a Squid Gameről, mielőtt elkezded nézni

  • A sorozat igencsak véres.

Így tehát nem éppen azok számára való, akik gyenge gyomorral rendelkeznek. Már az előzetesben is megízlelheti az ember, miről van szó. A véres versengésről. De ez még semmi ahhoz, amit maga a sorozat rejt magában. Szóval, ha bírod a vért és a lelki nyomást, akkor mindenképp ajánljuk ezt a sorozatot!

Pinterest

  • A sorozat két évvel ezelőtt egy másik néven már be volt jelentve.

A Netflix először 2019 szeptemberében jelentett be egy új megjelenést a koreai rendező Hwang Dong-hyuktól, ami a „Round six" nevet kapta. A forma hasonló lett volna ehhez, egy ismeretlen helyen, az összezárt versenyzőkből pedig csak egy marad majd, aki mindent visz. A versenyek koncepciója gyerekkori játékokon alapult volna. Ezt dolgozták át és készítették el ennek a sorozatnak a végleges verzióját egy új névvel.

Pinterest

  • A rendezőt egy érzés inspirálta, hogy ő hogyan érezné magát hasonló játékokban?

Több néző is a sorozatot látva, párhuzamot állított az „Éhezők Viadala", vagy a „Battle Royale" című filmekkel. A sorozat rendezője Hwang elmondta, hogy eredetileg egy filmként fogant meg a fejében még 2008-ban.

„Beismerem, hogy nagyon sokat inspirálódtam japán képregényekből és animációkból az évek során. Amikor elkezdtem én is pénzügyi gondokkal küzdöttem és túl sok időt töltöttem kávézókban és olvastam olyanokról mint a „Battle Royale" vagy a „Liar Game". Akkor vágott fejbe egy érzés, hogy vajon én hogyan érezném magamat, ha ilyen játékokban kellene szerepeljek. Ugyanakkor ezeket a játékokat nagyon bonyolultnak találtam, így maradtam a gyerekkori, egyszerű játékoknál."

Amikor az ötlet feltárásáról beszélgettek, akkor Hwang azt is elmondta, hogy:

„Szerettem volna létrehozni egyfajta kapcsolatot a nosztalgikus játékok, amiket gyerekként mi is játszottunk és a véget nem érő játékok között amit a modern felnőttek éreznek."
„Van benne egy irónia, miszerint a leggyönyörűbb és legártatlanabb emlékeink egy szörnyű horrorisztikus valósággá válnak."

- tette hozzá Hwang.

  • Ha megnézed, függővé válsz.

Miután elkezdődött a sorozat, nem tudtuk abbahagyni. Szóval ha azt tervezed, hogy elkezded, mindenképpen ajánljuk, hogy egy hosszú hétvégén tedd, vagy olyan napokon, mikor nincs semmi halaszthatatlan kötelezettséged, mert nem fogsz tudni leállni, míg a végére nem érsz.

  • Lesz második évad?

Egyelőre nincs semmilyen konkrét terv a folytatásra. A rendező elmondta, hogy inkább néhány kapcsolódó filmet készítene a sorozatból kiindulva, mielőtt elkezdenék a második évadot.

„Nincs jól megírt és kifejlesztett ötletem a folytatásra. Elég fárasztó még csak gondolkodni is rajta. Azonban ha meg kéne csinálnom, biztos nem egyedül tenném. Mindenképp akarnék magam mellé tapasztalt rendezőket."

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!