Squid Game: Több ezer előadót inspirált a sorozat zenéje - ifaktor
Squid Gameben szereplő lányok zöld melegítőben egy telefont néznek és nevetnek

A Spotify jelentései szerint a Netflixen bombaként berobbanó Squid Game című sorozat főcímdala több ezer lejátszási listát és előadót inspirált.


A Spotify kimutatása szerint, több mint 22.500 lejátszási listát inspiráltak a világ legnézettebb sorozata, a Squid Game főcímdalai. A zene a sorozatban volt hallható először, ami kicsivel több, mint két hete jelent meg világszerte és azóta a Netflix történelmének legsikeresebb sorozata lett.

Nem csak nézői, de kereskedelmi oldalról is siker koronázza a sorozat útját, hiszen különböző játékgyártó cégek, már életnagyságú babákat is csinálnak, az első részből inspirálódva. Most pedig azt láthatjuk, hogy nem csak a sorozat cselekményei és karakterei, de a zenéje is betört a piacra. A legtöbb téma generált lejátszási listát készítő ország a Spotify szerint az USA, aztán az Egyesült Királyság, akiket Németország, Ausztrália és Hollandia követ.

Azok, akik már végignézték a sorozatot, megegyezhetnek, hogy az egyik legnépszerűbb dal belőle, a Rockwell – Somebody's Watching Me című száma. Az 1984-ben megjelent zeneszámnak a lejátszása 1000%-kal megnőtt az elmúlt héten. Ez a zeneszám, olyan világslágerek között is helyet kapott egy-egy autogenerált lejátszási listában, mint Lana Del Rey – National Anthem, vagy az ABBA – Money, Money, Money.

Ha szeretnél többet megtudni a Squid Game-ről és ennek alapján döntöd el, hogy megnézd-e vagy sem, olvasd el ezt a CIKKÜNKET, ahol leírjuk mit is kell pontosan erről a sorozatról tudni!

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!