Elhunyt a Star Trek sztárja - ifaktor
Star Trek
A népszerű sorozat hadnagya 89 éves volt.


Nichelle Nichols játszotta Uhura hadnagy szerepét a nagy sikerű Star Trek sorozatban '66 és '69 között. A színésznő halálhírét családja erősítette meg a napokban.

Nichelle fia, Kyle Johnson sajtónyilatkozatában árulta el, hogy édesanyja természetes halálban hunyt el és arra kéri mind a médiát mind pedig a rajongókat, hogy hagyják őket nyugodtan gyászolni.

"Tegnap este édesanyám, Nichelle Nichols természetes úton elhunyt. Fénye azonban, akárcsak a most először látható ősi galaxisok, nekünk és a jövő nemzedékeinek is tanulságosak és ihletet meríttetünk belőlük. Az övé egy jól megélt élet volt, és mintaként szolgált mindannyiunk számára."

-írta nyilatkozatában Johnson.

,,Én és a családunk többi tagja nagyra értékelnénk türelmeteket, miközben gyászoljuk szerettünk elvesztését, illetve amíg fel nem gyógyulunk a további beszélgetéshez. Kérjük, tartsák tiszteletben őt és a magánéletünket."

-zárta le a férfi.

Nichols történelmet írt az első afro-amerikai nőként, aki főszerepet játszott a televízióban. A Star Trek: Az eredet sorozat szereplőjével, William Shatnerrel pedig elcsattant az első csók a képernyőn egy fekete nő és fehér férfi között az amerikai televízióban.


Ne hagyd ki!