Napirend írása - ifaktor
két nő jógázik  tengerparton

Egyre több embert érint a jelenlegi sokszor kilátástalannak tűnő helyzetben a stresszevés. Sokak nem találnak megfelelő módot arra, hogy levezessék a feszültséget és az ételhez nyúlnak, mint szorongásoldó tevékenységhez. Cikkünkben megosztunk pár tippet azzal kapcsolatban, hogyan kerüld a stressz okozta falási rohamokat.


Sok féle stresszoldási lehetőség közül tudunk választani, azonban több hosszútávon rendkívül káros az egészségünkre nézve, ilyen alkohol, a dohányzás vagy éppen az evés is. Ugyanis stresszes helyzetben nagyon sokan az ételbe folytjuk a bánatunkat és vezetjük le a felgyülemlett felesleges feszültséget.

Az utóbbi időben pedig – főleg Európában – több olyan dolog is történt, amelynek következtében kilátástalannak érezhetjük az életünket. Hosszútávon pedig a stresszevés elhízáshoz, cukorbetegséghez és/vagy szívproblémákhoz vezethet. A következő pár tipp alkalmazásával elkerülhetjük ezeket a problémákat.

Mozgás

Lehet szó meditációról vagy pedig konkrét fizikai tevékenységről, mindkét forma tud segíteni a gondolataink elterelésében. Előbbi esetében különösen jó, hogy bárhol, bármely pillanatban el tudjuk végezni például a megfelelő légzőgyakorlatokat. A sportolás esetében pedig mindenki tudja, hogy tökéletesen képes elhessegetni a szorongás érzését, így nem csak fizikai, de mentális egészégünkre is pozitívan hat.

Szociális háló

A stressz levezetésének két módja van: vagy kimozogjuk vagy pedig kiventilláljuk. A mozgás az első technikát alkalmazza, míg egy jó beszélgetés a barátokkal a másodikat. Fontos, hogy tudjuk nem vagyunk egyedül egy egész világot érintő problémával. Családtagjainkkal és barátainkkal beszéljünk nyíltan a problémákról, amik gyötörnek minket.

Napirend írása

Ha az előző kettő megoldás nincsen ínyünkre, akkor a gondolatelterelés lesz számunkra a megfelelő módszer. Ha az összes energiánkat más tényezőkre fordítjuk, mint az aggódás, nagyon sikeres dolgokat érhetünk el. Tervezzük meg a napunkat, szánjunk időt a munkánkra, főzzünk, legyünk a családunkkal, foglalkozzunk a hobbinkkal.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat.


Ne hagyd ki!