A mindszentek és halottak napja egyik ikonikus finomságát, a sült gesztenyét otthon is roppant egyszerűen elkészítheted. Mutatjuk, hogy!
Megvan az érzés, mikor temetőjáraton vagytok és a hideg esti levegőt bejárja a finom sült gesztenye illat? Igen, ezt az érzést keresi szinte mindenki, aki kilátogat november elsején a temetőkbe. A temető előtt álló árusok pedig arra várnak, hogy megadják amire vágysz. Egy zacskó finom sült gesztenyét. Azonban ha nem csak egy évben egyszer szeretnél ilyen finomságot enni, akkor itt a lehetőség, hogy egy recepttel saját magad is elkészítsd ezt a finomságot.
A nosalty ajánlásával elhoztuk nektek az ő tökéletes receptjüket, melyből szinte ugyanazt az ízt visszakaphatod, amit november elsején vársz.
Elkészítés
- 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára is beáztatjuk a gesztenyét. (A penészest, lyukast, stb. kidobáljuk belőle.)
- A domborúbb oldalát keresztbe kell metszeni egy éles késsel. A héját vágjuk át, de lehetőleg a belsejét ne.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (én úgy szoktam, hogy megforgatom őket, hogy a metszés mindegyiknek fölülre essen). Lefedjük alufóliával.
- A sütőt a 220-240 fokra előmelegítjük, majd betesszük a gesztenyéket.
- Fóliával kb. 15-20 percig sütjük, aztán még fólia nélkül 5-8 percig. Akkor van kész, amikor fölpöndörödik a héja.
Azt mondják melegen a legegyszerűbb lebontani a héját, de hidegen is megoldható, ha kitartó vagy!
Fogyaszd egészséggel!
Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!