Rasszista támadások érik az idei Miss Angliát - ifaktor
Rehema Muthamia

Az idén megválasztott Rehemia Muthamia szépségversenyen szerzett győzelme után rengeteg sértést kapott közösségi média oldalain, amiket nagyon nehezen sikerült feldolgoznia.A 25 éves Rehema Muthamia bár kenyai származású, ő teljes mértékben britnek tartja magát. Hiszen Angliában nőt fel és mára már teljesen asszimilálódott a brit társadalomba. Ezért is jelentkezett az országos szépségversenyre, ahol végül őt választották Anglia legszebb nőjének. Így ő képviselheti majd hazáját a 70. Miss Word szépségverseny világdöntőjében.

Ám az országos verseny megnyerése után boldogsága nem volt felhőtlen. Ugyanis számos rasszista támadás érte őt, nemcsak bőrszínét de hazáját tekintve is. Sokan azt kifogásolták, hogy Rehema brit, hiszen gyermekkora egy részét Kenyában töltötte. Mások úgy gondolták, hogy egy fekete ember nem nyerhetett volna meg egy szépségversenyt.

Rehemiának nehéz volt az elején feldolgozni ezt a rengeteg bántó kommentet közösségi oldalán, de végül azt a megoldást találta ki, hogy egyáltalán nem olvassa többé a hozzászólásokat. Továbbá, ha esetleg mégis bele fut a jövőben ilyen jellegű véleménynyilvánításba, családja segítségével igyekszik hamar túltenni magát történteken.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!