Mit tehetsz ma, hogy szerencsés éved legyen? - ifaktor
Mit tehetsz ma, hogy szerencsés éved legyen?

Bár a babonákban kevesen hisznek, az újév mégis tartogat számunkra számos olyan szokást, ami ezeknek a hiedelmeknek köszönhető. Ezeket teheted ma, hogy igazán szerencsés éved legyen.


Ételek

Az egyik legismertebb ilyen babona, az az étkezésre vonatkozik. Lehet, hogy sokan nem is tudják, de azért eszünk Szilveszterkor disznót és nem szárnyasokat, ugyanis a hiedelmek szerint míg a szárnyasok elkaparják, addig a malacok kitúrják a szerencsénket.

A disznón kívül még fogyaszthatunk halat is, ugyanis sokak szerint a hal pikkelye az apró pénzt szimbolizálja. Így ha halat fogyasztunk újévkor, akkor biztosan gazdag évünk lesz.

Photo by Richard Bell on Unsplash

Szokások

Egy régi hiedelem szerint újév napján tilos a mosás és a mosott ruha teregetése, ugyanis ez halálesetet vetít előre a családban. Bár feltételezzük nem mára tervezted a házimunkák elvégzését, de tiltólistára sorolhatjuk még a takarítást is. A takarítással ugyanis kisöpörheted a szerencsédet a házból, a szemét kidobásával pedig egyenesen kidobod a kukába a szerencsédet.

Bár ma jó eséllyel semmihez sincs erőd, a veszekedést is jegeld pár napra. A babona ugyanis úgy tartja, hogy aki újév napján veszekszik, annak egész évben viharokkal teli kapcsolatai lesznek.

Party Remnants Photo by The Creative Exchange on Unsplash

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!