Nikola elképesztő baklövése a Tesla ellen - ifaktor
TESLA gyár

Miután a Tesla-per megtörtént, a Nikola vezérigazgatóját biztonsági csalással meg is vádolták.


A Nikola Corp. és a Tesla egy nyugalmas mederben folyó perben állnak 2018 óta. A két cég, akik mindketten a híres feltalálóról Nikola Tesláról nevezték el magukat, mindketten motorgyártó cégek és a szén-dioxid kibocsátás ellen harcolnak egyben. Egy történés miatt pedig úgy döntöttek, hogy ejtik az összes vádat.

A Nikola még 2018-ban perelte be a Teslát azért, mert szerinte lenyúlták tőlük az U alakú, teljesen lekerekített szélvédőt, valamint az oldalra nyíló ajtók koncepcióját is. A Tesla ezeket a vádakat tagadta és a sérelem miatt vissza is perelték a céget.

Ugyanakkor az ügy parkolópályára került múlt évben, mostanra teljesen ejtették a vádakat, miután a Nikola alapítóját Trevor Miltont, bűnösnek találták egy biztonsági csalás ügyben, ahol a befektetőket direkt félrevezette a cég jövőjéről felvázolt képet illetően. Milton pedig úgy döntött, beadja a derekát és kénytelen tovább állni, így a Tesla nyerte ezt a mérkőzést.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!