Timothée Chalamet 5 legemlékezetesebb filmszerepe - ifaktor
Timothée Chalamet vörösszőnyegen, napszemüvegben
A sztárszínész jelenleg éppen Budapesten forgatja a Dűne második részét. Ennek apropóján összeszedtük az 5 legemlékezetesebb filmszerepét.


Szólíts a neveden

A 2017-es Szólíts a neveden című alkotás egy 17 éves fiú mindent megváltoztató nyári kalandjait mutatja be. A fiatal fiú identitás megtalálása van a középpontban, azonban a film ennél sokkal mélyebb tartalmat dolgoz fel. Nem a homoszexualitáson van a hangsúly, hanem a szerelmen és a mondanivalója, hogy legyünk bátrak az életben és tegyük, ami boldoggá tesz. Ezért a szerepért Timothée-t Oscar-díjra jelölték.

Lady Bird

Igaz, hogy Timothée mellékszerepet kapott a filmben, de olyan minőségi színészi munkát tett le az asztalt, hogy nagy elismerést kapott a kritikusoktól. Partnere az alkotásban Saoirse Ronan, aki egy vallásos gimibe került, lázadó lányt alakít. Timothée messze a legszórakoztatóbb karaktere a filmje. Laza, különc, vad szépfiú, aki egyből elcsavarja Lady Bird (Saoirse karakterének) fejét.

Kisasszonyok

Listánk következő helyezettje a 2019-es Kisasszonyok című romantikus filmdráma, amelyben Timothée ismét együtt játszik Saoirse Ronannel. Ennek a filmnek is Greta Gerwig a rendezője, ahogy a Lady Birdnek. Greta azt nyilatkozta, hogy annyira tetszett neki Timothée alakítása, hogy már előző közös filmjük forgatásán felajánlotta a szerepet a Kisasszonyokban neki. Az amerikai polgárháború idején édesapjuk nélkül maradt négy fiatal lány történetét dolgozza fel a mű. Timothée ebben a filmben hasonlóan a Szólíts a nevedenben megmutathatta érzékibb, romantikusabb oldalát is a kamerának.

Csodálatos fiú

Timothée egy introvertált fiút alakít ebben a filmben, aki a közvetlen környezete teljes tudta nélkül kipróbál mindenféle drogot. Mindegyiket képes hátra hagyni kivéve a metamfetamint. Az igaz történeten alapuló film bemutatja, hogyan képes a drogfüggőség szétverni egy alapvetően összetartó családot. Timothée számtalan jelölést kapott alakításáért és több díjat meg is nyert érte.

Dűne 

Chalamet fantasztikusat alakított a Dűne első felvonásában a fiatal Paul Atreides szerepében. Ugyan díjat ő maga nem kapott, de a film több Oscart is bezsebelt, így nem csoda, hogy már forog is a második rész, méghozzá - jórészt - ismét Budapesten.

Ne hagyd ki!