Csodálatos fiú - ifaktor
Timothée Chalamet vörösszőnyegen, napszemüvegben

Timothée Chalamet életében mindig is fontos szerepet töltött be a színészet. Karrierje a mai napig töretlenül halad felfelé. Tehetséges, magabiztos és nők millió vannak oda kisfiús bájáért. Ahogy korábban már megírtuk legújabb filmje a Wonka címet viseli, a klasszikus Charlie és a csokoládégyár feldolgozása, 2023-ban jelenik meg a mozikban.


De most elhoztuk nektek Timothée négy másik filmjét, amelyben szintén kiemelkedő alakítást nyújtott. TC rajongóknak mind kötelező!

Szólíts a neveden

A 2017-es Szólíts a neveden című alkotás egy 17 éves fiú mindent megváltoztató nyári kalandjait mutatja be. A fiatal fiú identitás megtalálása van a középpontban, azonban a film ennél sokkal mélyebb tartalmat dolgoz fel. Nem a homoszexualitáson van a hangsúly, hanem a szerelmen és a mondanivalója, hogy legyünk bátrak az életben és tegyük, ami boldoggá tesz. Ezért a szerepért Timothée-t Oscar-díjra jelölték.

Lady Bird

Igaz, hogy Timothée mellékszerepet kapott a filmben, de olyan minőségi színészi munkát tett le az asztalt, hogy nagy elismerést kapott a kritikusoktól. Partnere az alkotásban Saoirse Ronan, aki egy vallásos gimibe került, lázadó lányt alakít. Timothée messze a legszórakoztatóbb karaktere a filmje. Laza, különc, vad szépfiú, aki egyből elcsavarja Lady Bird (Saoirse karakterének) fejét.

Kisasszonyok

Listánk következő helyezettje a 2019-es Kisasszonyok című romantikus filmdráma, amelyben Timothée ismét együtt játszik Saoirse Ronannel. Ennek a filmnek is Greta Gerwig a rendezője, ahogy a Lady Birdnek. Greta azt nyilatkozta, hogy annyira tetszett neki Timothée alakítása, hogy már előző közös filmjük forgatásán felajánlotta a szerepet a Kisasszonyokban neki. Az amerikai polgárháború idején édesapjuk nélkül maradt négy fiatal lány történetét dolgozza fel a mű. Timothée ebben a filmben hasonlóan a Szólíts a nevedenben megmutathatta érzékibb, romantikusabb oldalát is a kamerának.

Csodálatos fiú

Timothée egy introvertált fiút alakít ebben a filmben, aki a közvetlen környezete teljes tudta nélkül kipróbál mindenféle drogot. Mindegyiket képes hátra hagyni kivéve a metamfetamint. Az igaz történeten alapuló film bemutatja, hogyan képes a drogfüggőség szétverni egy alapvetően összetartó családot. Timothée számtalan jelölést kapott alakításáért és több díjat meg is nyert érte.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!