A világhírű Tinder-csalót csúnyán csőbe húzták - ifaktor
Simon Leviev két ember társaságában sétál napszemüvegben

Hivatalosan is beismerte Simon Leviev, alias a Tinder-csaló, hogy több millió forint értékű tranzakciója tűnt el a semmiben.


Fordult a kocka!

Simon Leviev azt követően vált híressé, hogy a Netflix egy doku-film keretein belül bemutatta, hogyan vert át nőket a Tinder alkalmazásnak köszönhetően és sajtolt ki belőlük pénzt, valamint jutott be a legexkluzívabb bulikba és rendezvényekre. Most azonban egy remekül kivitelezett átverés áldozata lett, ami súlyos pénzt jelentett neki.

Úgy tudni, hogy a férfi múlthét csütörtökön keresett fel egy „hitelesített” női profilt Instagramon, hogy segítséget kérjen a saját és barátnőjének Instagram-profiljának hitelesítésében. A nő azt állította, hogy a Metanál, vagyis Mark Zuckerberg cégénél dolgozik, aminek az Instagram is a tulajdonában van.

A csaló igencsak leleményes volt, ugyanis amikor a férfi felhívta őt videóhívásban, éppen egy zsúfolt irodában ült, ahol mögötte járkáltak az emberek. Ebből adódóan könnyen elhitte Leviev, hogy a nő igazat mond és tényleg két kattintással hitelesíteni tudja a páros fiókjait. Azonban azzal az egy dologgal nem számolt, hogy az Instagram nem kér pénzt azért, hogy egy fiók hitelesítési kérelme elinduljon és a későbbiekben azzá is váljon.

TMZ

Ugyanakkor a nőnek nem csak az lett volna a feladata, hogy a kék jelzést odategye a profilok mellé, hanem az is, hogy az összes kamu felhasználót is törölje, akik Leviev nevével vannak fent az oldalon. Ezért a szolgáltatásért pedig 6664 dollárt (2,3 millió forint) kért a csaló. Ezt az összeget Leviev mit sem sejtve, két részletben utalta át PayPal-on keresztül.

Miután a férfi menedzserének gyanús lett a tranzakció, felkerestek egy hivatalosan a Meta cégnél dolgozó személyt, aki szembesítette őket a csúnya valósággal, hogy ők nem kérnek pénzt egy-egy fiók hitelesítéséért. Ezután pedig már csak egy dolog maradt hátra: a nő fogta a pénzt és törölte magát mindenhonnan, a csaló pedig pórul járt.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!