Tokár Tomi felesége a ,,GYES-magányról" mesélt - ifaktor
Tokár Tomi ls Kovács Dorottya a kisfiúkkal

Kovács Dorottya egy nagyon megindító bejegyzést osztott meg az Instagram-oldalán. A téma a kevesek által megnevezett de többek által ismert, ,,GYES-magány”.


Tokár Tomi felesége, Kovács Dorottya ezúttal egy olyan témáról beszélt, amelyre kevesek figyelme terelődik. Ez pedig nem más, mint az úgynevezett „GYES-magány” kérdése, amely lényegében az, amikor az anyák – vagy adott esetben az apák – otthon maradnak a gyermekkel a születés után és magányossá válnak.

Dóri maga is bevallotta, hogy bármennyire is szeret a gyerekével lenni, sokszor magányosnak érzi magát. Hiszen az ember társas lény és neki is szüksége lenne a felnőtt társaságra. A fiatal édesanya elárulta, vannak olyan napok, amikor az este hazaérkező férjén kívül egy felnőttel sem beszélgetett. Ez hosszú távon pedig akár depresszióhoz is vezethet.

Amikor pedig egy szülőnek ennyire monotonná kezdenek válni a napjai, akkor bizony felütik a fejüket a különböző kompenzálási lehetőségek vagy akár bizonyos függőségek is. Dóri esetében egy kevésbé káros szenvedély alakult ki a ,,GYES-magány” végett, ez pedig az online vásárlás, továbbá a sorozatfüggőség. De sajnos sokszor fordulnak elő olyan esetek is más nők életében, amikor nem tudják ilyen szerencsésen levezetni a felgyülemlett stresszt.

Dóri úgy érzékelte, hogy a legtöbb nő elfojtja ezeket az érzéseket, mert többnyire attól félnek, hogy a társadalom rossz anyának fogja őket titulálni, mivel nem „élvezik” a gyermekükkel töltött időt. Pedig valójában erre a jelenségre sokkal nagyobb figyelmet kellen fordítani, hiszen a kutatások szerint tízből nyolc édesanya átéli a ,,GYES-magányt”.

Ezután pedig Dóri a követőit kérdezi arról, ők hogyan élik meg ezt a jelenséget és hogyan próbálnak meg küzdeni ellene. Az influenszer bejegyzését ide kattintva tudjátok megtekinteni.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat.


Ne hagyd ki!