A Top Gun történet írójának családja beperelte a Paramountot - ifaktor
Tom Cruise a Top Gun filmben

Az eredeti történetet leíró férfi özvegye úgy gondolja, hogy a filmnek érvényes jogok nélkül nem szabadott volna megjelennie.


Tom Cruise színészi pályafutása az eredeti, 1986-os Top Gun című film után vett hatalmas fordulatot. A történet megfilmesítésére vásárolt jogok mostanra lejártak, így a szerző családja beperelte a Paramount nevű filmgyártó céget.

Az eredeti Top Gun egy olyan beszámoló alapján készült, amelyet egy Ehud Yonay nevű férfi írt. A történetben mindenre kiterjedő részletességgel beszélt arról, mit kellett átélnie egy vadászpilótának, aki 1983-ban a haditengerészet tagja volt. A férfi családja akkor megállapodott a Paramount-tal, hogy megfilmesíthetik a Yonay történetét, ami később hatalmas hírnevet és egy milliárdos karriert jelentett az akkor 24 éves Tom Cruisenak.

A megállapodás úgy szólt, hogy a stúdió 35 éven keresztül birtokolhatja a történet megfilmesítésére vásárolt jogokat. Ez azonban 2020 januárjában lejárt, amiről a család állítása szerint hivatalos értesítőt is küldtek. Szerintük az új rész egészen 2021 májusáig nem készült el, viszont az eredeti, akkorra már hivatalosan fel nem használható történet elemei megtalálhatók benne.

A film több száz millió dollárt hozott világszerte, így nem lenne meglepő, ha a Paramount a válaszában azt mondaná, hogy a film 2020. január előtt már kész volt. Azonban a hivatalos közleményre még várni kell.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!