A Top Gun: Maverick megdöntötte a Titanic rekordját - ifaktor
Top Gun forgatásán Tom Cruise

Senki sem számított rá, de bombasiker lett az új Top Gun film.


​ A Top Gun: Maverick című film felülmúlta a Titanicot, ugyanis a Paramount legnagyobb bevételt hozó hazai filmje lett. Úgy tűnik a széria folytatja a stúdió történelmet, és a hét elején meghaladta a 600 millió USD-t (241 milliárd forintot) az amerikai jegypénztáraknál.

A folytatás most felülmúlja a Titanicot, miután 601,9 millió dollárt keresett Észak-Amerikában. Júniusban a film átlépte az egymilliárd dolláros határt, amivel Tom Cruise eddigi legnagyobb filmes mérföldkövévé vált. Az alkotás eddig 595,6 millió dollár bevételt hozott nemzetközi szinten, és csaknem 1,2 milliárd dollárt globálisan.

A film Észak-Amerikában is a 12. helyet foglalja el az összes jegyeladásban, mivel a Paramount legtöbbet kereső filmje lett a kontinensen. A Paramount Pictures vezérigazgatója, Brian Robbins elmondta:

„A Paramount Pictures 110 éve gyártja és terjeszti Hollywood történetének legikonikusabb filmjeit, köztük a minden idők klasszikusának számító Titanicot, amely idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. (…) A Top Gun: Maverick egy fenomenális mozgókép, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy együtt ünnepeljük ezt a hatalmas eredményt Tom Cruise, a filmesek, szereplőink, és a marketing csapataink mellett, és természetesen az összes új és eredeti Top Gun-rajongó mellett, akik nélkül ez nem lett volna lehetséges.”


Ne hagyd ki!