Horribilis összegbe került a Top Gun vadászrepülő bérlése - ifaktor
Top Gun forgatásán Tom Cruise

Nem csak a Top Gun büdzséje, de a Pentagon engedélye is kellett ahhoz, hogy az ő szupergyors vadászgépeiket kibérelhessék.


A Bloomberg szerint a Paramount Pictures Studios elképesztő, mintegy 11.374 dollárt költöttek óránként arra, kibéreljék azokat a gépeket, amiket a Top Gun című filmben láthatunk. Azért, hogy ennyire elképesztően élethű jelenetet készítsenek, az Amerikai Tengerészgyalogság F/A-18-as Super Hornetseket biztosított a filmhez, egyetlen, rendkívül fontos feltétellel – Tom Cruise semmihez nem nyúlhat.

Cruise az 1986-os, eredeti Top Gun filmben saját maga kaszkadőrjét alakította. Magához hűen pedig úgy tartotta jónak, ha minden pilótát alakító színészt kiképeznek repülésre. Ezért megtanították őket repülni, valamint arra, hogyan hat az erő odafent az emberekre, így képesek voltak realisztikus manővereket végrehajtani a filmben.

A Paramount Pictures stúdiójának nem csak a tengerészgyalogosoktól kellett gépet kölcsönözni, de a Pentagontól is kellett engedélyt szerezniük. A média osztályuknak legelőször jóvá kellett hagyniuk a jelenetet, amit az USA légterében filmeztek. Valamint persze azt is, hogy a valóságtól némileg eltér az, amit a filmben láthatunk, ugyanis a pilóták általában nem úgy viselkednek egy-egy valós jelenet közben, mint ahogy az a képernyőre kerül.

Tom Cruise legújabb filmje rendkívül sikereket hoz, talán élete legsikeresebb alkotása lehet. Nagyjából 130 millió dollárra becsülik a nyitóhétvége bevételét.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!