Top5 színész, akik szó szerint megváltoztak szerepüktől - ifaktor
shia labeouf elegáns ruhában

Egy karakter bőrébe bújni soha nem egyszerű feladat. A színészek általában munkaként élik meg és később ragaszkodni kezdenek hozzá, valakik életét pedig teljesen megváltoztatja.


Nicole Kidman

Pinterest

Hollywood sztárjai szinte mindent elkövetnek, hogy a lehető leghitelesebben adják át karaktereik jellemvonásait. Most éppen Nicole Kidmannel történik mindez, aki a Hulu új sorozatában, a „Nine Perfect Strangers"-ben dolgozik és egy orosz lányt, Mashat alakítja. Elmondta egy interjúban, hogy mindenkinek szólt előre, hogy ha a saját nevén szólítják, nem fog reagálni, csakis a Mashara. Így nem csak a forgatáson, de otthon is gyakorolhatta a karakterét, akinek jellegzetes orosz akcentusa is van.

Még Nicole férje, Keith Urban is megjegyezte, hogy tetszik neki, mikor orosz akcentussal beszél otthon a felesége.

„A férjemnek tetszett, mikor Masha volt otthon. Azt kell mondjam, tetszett neki az orosz akcentus."

Nem a színésznő volt az első és utolsó, aki ennyire beleélte magát karakterébe, így összegyűjtöttük azokat a színészeket, akik személyisége is teljesen megváltozott a szerep kedvéért és utána.

Shia LaBeouf

Pinterest

Amikor LaBeouf csatlakozott a "Fury" című film forgatásához, egy interjúban beszélt arról, hogy miken is ment keresztül, csak hogy tökéletesen eljátszhassa szerepét.

„A rendező elmondta, hogy minden képességünkre szükségünk van."
„Azt követően, hogy megkaptam a szerepet, csatlakoztam az amerikai hadsereghez. Bemerítkeztem és befogadtam Jézust a szívembe. Tetováltattam magamat és Yates kapitány lelkészsegédje lettem a 41. gyalogságnál."
„Egy hónapot egy katonai bázison töltöttem."

A színész elmondta, hogy kihúzta a saját fogát, megmetszette az arcát egy késsel és napokon át nem aludt és nem is fürdött, csak hogy még inkább bele tudjon helyezkedni a karakterébe.

Lady Gaga

Pinterest

Az énekesnő színészi tevékenységéről már korábban írtunk, ugyanakkor ő kifejezetten olyan munkamorállal rendelkezik, akit még olyan nevek is elismernek, mint Salma Hayek, vagy Al Pacino. Gaga legutóbb a Gucci-ház című filmben kapott főszerepet, mint Patrizia Reggiani, Maurizio Gucci felesége. Ezt a karaktert megtestesíteni elképesztő nehéz volt, amit Gaga múltkor egy interjúban el is mondott.

„3 évvel ezelőtt kezdtük el a Gucci-ház projektet."
„Teljesen őszinte leszek, 1,5 évig éltem Patrizia Reggianiként, ebből 9 hónapig akcentussal is beszéltem."

Amikor a kamerák nem forogtak, ő akkor is benne maradt a szerepébe.

„Sosem álltam le, vele maradtam a végéig."

Gaga igazából annyira elmélyedt a szerepben, hogy kicsit elvesztette a valóságérzetét is.

„Akadt néhány pszichológiai gondom is, ahogy a film végéhez közeledtünk. Mindegy, hogy a hotel szobában voltam, vagy a forgatáson, úgy beszéltem mint Reggiani. Emlékszem, egyik nap egy kalapban elmentem kirándulni. Nem voltam publikum előtt azelőtt 2 hónapig és bepánikoltam. Azt gondoltam, hogy most is a forgatáson vagyok."

Benedict Cumberbatch

Pinterest

A színész új, 2021-es filmjéhez, a „Power of the Dog"-hoz, teljesen átalakult. Egy igénytelen cowboyt játszik, szóval úgy döntött, napokig nem fog fürdeni és társaságba is így megy majd.

„Azt akartam, hogy büdös legyek. Azt akartam, hogy az emberek, akikkel egy társaságban vagyok tudják, hogy milyen illatom van. Nagyon nehéz és kemény volt. Nem csak a forgatások alkalmával, de étterembe is így mentem, mikor a rendező barátaival mentem vacsorázni."

Ugyanakkor a forgatások alatt igazi, szűrő nélkül cigarettát szívott, ami hozzáadott az érdekes szagához.

„Nagyon nehéz volt. Szűrő nélküli cigiket szívni egymás után. Háromszor kaptam nikotin-mérgezést. Amikor ennyit kell cigarettáznod, elképesztően nehéz."

Adrien Brody

Pinterest

Amikor Brody a Zongorista című filmet forgatta, alá kellett magát rendelnie a szerephez, hogy megértse karakterét, a lengyel zongoraművészt, Wladyslaw Szpilmant.

„Feladtam a lakásomat, eladtam az autómat és kikapcsoltam a telefonokat, majd elmentem."

mondta a színész egy 2003-as interjúban.

„Fogtam két táskát és a szintetizátort, majd Európába mentem."

Ahhoz, hogy megtestesíthesse a holokauszt idején, lengyel gettóban élő Szpilmant, a híres színésznek meg kellet tapasztalnia, hogy akkoriban milyen lehetett éhezni.

„Nem tudtam volna eljátszani úgy, hogy nem tudom milyen éhezni. Sok mindent megtapasztaltam már, szomorúságot, veszteséget, de nem tudtam milyen az éhezés okozta kétségbeesés."

tette hozzá Brody.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!

Ne hagyd ki!