Ezekben a városokban biztos lesz nem tűzijáték az országban - ifaktor
tűzijáték
Tavaly tilos volt a tűzijáték, idén sokan "robbantottak"?

Ezekben a városokban biztos lesz nem tűzijáték az országban

Sokan nem értenek egyet a kormány döntésével.


A nemrég meghozott kormányzati rendeletek végett is újra fellázongtak az emberek az évente megrendezett tűzijáték ellen. Az augusztusi ünnepség fő hagyományos tevékenysége összesen 12 településen fog elmaradni.

A polgármesterek a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetre hivatkozni törölték el az augusztus 20-ai tűzijátékot. Ugyanígy döntöttek nemrég Miskolcon, amint arról Veres Pál polgármester is beszámolt.


,,A mai kiszámíthatatlan helyzetben tűzijátékra költeni védhetetlen és felelőtlen pazarlás lenne. Az erre szánt pénzeket inkább olyan feladatokra költjük, amelyek ebben a rendkívül nehéz helyzetben valóban a miskolciakat és a miskolciak érdekeit szolgálják."

írta a városvezető.

Egy nem hivatalos, a közösségi médiában terjedő lista szerint már legalább 12 településen döntöttek úgy, hogy lemondják a tűzijátékot: Miskolc, Ózd, Pásztó, Pécs, Salgótarján, Siófok, Solt, Sümeg, Szentes, Székesfehérvár, Szombathely, Tapolca. A listán szerepel még Kiskunhalas, Paks és Szekszárd is, de ezen településeknél nem találtunk arra vonatkozó közlést, hogy tényleg elmaradna a tűzijáték.

A fővárosi tűzijáték minden bizonnyal meg lesz tartva, az Index pedig utána járt, hogy pontosan mekkora lesz a költségvetése az augusztusi ünneplésnek.


Ne hagyd ki!