Egy ukrán hajómérnök félig elsüllyesztette orosz főnöke yachtját - ifaktor
Lady Anastasia a vizen

Az ukrán mérnök most jelent meg a bíróságon, ahol előadta, miért is akarta elsüllyeszteni a főnöke közel 2,5 milliárd forintot érő yachtját.


D. Taras O. nevezetű ukrán hajómérnököt a napokban állították elő a bíróságon, ahol arról kellett beszámolnia, miért érezte szükségszerűnek, hogy az orosz főnöke szuperhajóját megpróbálja a vízzel egyenlővé tenni. A Lady Anastasia névre hallgató, közel 2,5 milliárd forintot érő yacht, azé az Alexander Mikheevé, akinek cége hadászati kellékek forgalmazásával (is) foglalkozik.

A tettes elmondása alapján, látta, hogy milyen támadásokat indítanak az oroszok Ukrajna ellen és mivel tudta, hogy főnöke mivel foglalkozik, feltételezte, hogy az ő cége is részt vett a támadás előkészítésében oly módon, hogy rakétákkal látta el az oroszokat. Ezt követően pedig az 55 éves mérnök úgy döntött, hogy saját kezébe veszi az irányítást és az akkor Mallorcán állomásozó luxushajót elsüllyeszti.

A férfi a hajó fedélzetén a gépházban és a matrózok rezidenciáján kinyitott egy-egy nagyobb méretű szelepet. Majd elzárta az üzemanyagszelepeket is, hogy ezzel szennyezett levegőt juttasson a fedélzetre, kikapcsolta az áramot, ezt követően pedig szólt a legénységnek, hogy baj van és hagyják el a hajót. A bíróságon elmondta, hogy tisztában volt azzal mit tesz és a matrózoknak akik szintén ukránok voltak elmondta, hogy támadás alatt vannak ennek az embernek a népe által.

A hajón és a kikötőben dolgozó embereknek végül sikerült megállítaniuk a szivárgást, így a hajó csak részben süllyedt el. A férfi így nyilatkozott a tettéről:

„A főnököm egy bűnöző, aki fegyvereket ad el, hogy megöljék velük az ukrán embereket.”

A férfi hozzátette, hogy csak anyagi és nem személyes kárt akart okozni a férfinak. Jelenleg őrizetben van az ukrán mérnök és várhatóan börtönbüntetés elé néz majd.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!