Virgil Abloh Louis Vuitton cipőit csillagászati áron adták el - ifaktor
Virgil Abloh fekete pulóverben a kezével támasztja a fejét

Az exkluzív Louis Vuitton x Nike Air Force 1-es kollekcióját, Virgil Abloh nagy becsben tartotta. Halálával pedig elárverezték mind a 200 párt.


Amerikában egy olyan aukcióra lettek figyelmesek az emberek, ami egy nem mindennapi kollekciót kínált eladásra. Virgil Abloh a Louis Vuitton férfi részlegének divattervezője, a tavalyi évben feladta a rákkal folytatott küzdelmet, viszont minden projektje és kész kollekciója amit addigi karrierje során készített megmaradt. Ebből pedig az egyik teljes, 200 pár cipőt tartalmazó „csomagot” árverezték el.

Az aukción a cipők összértékét 3 millió dollárra becsülték a kezdést megelőzően. Ami pedig a licitáláskor történt, az minden idők egyik legnagyobb aukciós történetévé alakult. A különböző méretű cipőket egyesével vehették meg a vásárlók. A 36-os mérettől egészen a 46-os méretig választhattak az aukción résztvevők.

Az aukción több mint 1200 licitáló volt 50 országból. A fiatal gyűjtők nagyjából a licitálók 2/3-át tették ki. A cipők felét pedig ennek a korosztálynak sikerült megkaparintania. A teljes végösszeg 25,3 millió dollárra, mindössze 8 milliárd forintra rúgott, melyből a Virgil Abloh által alapított poszt modern ösztöndíj alapot gyarapítják majd.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!