Virgil Abloh utolsó munkája halála előtt - ifaktor
Virgil Abloh
Lesújtva osztották meg a hírt barátai és kollégái a világgal, miszerint a híres divattervező Virgil Abloh feladta a küzdelmet a rákkal. Bemutatjuk a tehetséges művész utolsó munkáját, halála előtt.


Virgil Abloh egy igazán kiemelkedő alakja volt a 21.századi divatvilágnak. A divattervező 2009-ben Kanye Westtel együtt gyakornokoskodtak a Fendinél, 2018-ban már a Louis Vuitton férfi részlegének művészeti vezetője volt. Utóbbival történelmet írt, ugyanis ezzel a pozícióval ő lett az első afroamerikai, aki művészeti igazgató lett egy francia luxusdivatháznál.

2019-ben diagnosztizálták nála a rák egy agresszív formáját, amely a szívét vette célba. Virgil 41 évesen hunyt el és most az egész divatvilág gyászolja. Megemlékezésünk jeléül most elhoztuk nektek halála előtti utolsó tervezését, amely a Louis Vuitton őszi-téli férfi kollekciója.

Virgilt a svájci hegyek ihlették a kollekció tervezésénél. Tükrözni szerette volna az ott élő társadalmat, a kultúra bennfentesei és kívülállói szemszögéből is. A díszlet, amelyben a kollekciót bemutatja is rendkívül egyedi. Maga a márka, a Louis Vuitton a fentartható fejlődés támogatója, így a díszlet felépítéséhez használt fa és kő nagy részét a művészeti és kulturális szektorban működő partnerek adományozták újra felhasználásra.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat.

Related Articles Around the Web

Ne hagyd ki!