New York Cityt is bevették a Google Waymo önvezető autói - ifaktor
Waymo autó kamerákkal

Ezt megelőzően még csak egy városban próbálták ki a Waymot, azonban most eljött az idő, hogy bevegyék az egyik legnagyobb amerikai várost, New Yorkot.


A Google megállás nélkül fejleszt és folyamatos újításokkal jön ki. A legutóbbi egyik nagy projektje, az önvezető autók forgalomba helyezése, melyet eddig egyetlen városban, San Franciscoban voltak képesek megcsinálni. Most azonban új szélnek eresztették a Waymo névre keresztelt önvezető kocsit. Ez pedig New York City.

Mivel ez a város az ország legnépesebb városa és szokatlan úthálózata, állandó jellegű építkezések és felújítások sorozata és egyéb ad-hoc forradalmi akadályok miatt rendkívül szerteágazó a feltérképezési-bemérési lehetősége. Ezért bocsájtották útjára a városban a Waymot, hogy térképezze fel az egész várost. Szó szerint.

Mivel azonban New York Cityről van szó, ezért az elején két sofőr fog az autóban tartózkodni és ők vezetik a gépjárműveket. Emellett pedig ahhoz, hogy hatékonyan járhassanak el, 5 autót indítanak el egyszerre. Aki New Yorkban él, könnyen kiszúrhatja ezeket az átlagosnak egyáltalán nem mondható autókat.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Related Articles Around the Web

Ne hagyd ki!