Ők voltak ez eddigi "X-faktorok" győztesei - ifaktor
Vastag Csaba, Tóth Andi, Alee
Instagram/ @tothandi.andeeInstagram/ @alee__musicInstagram/ @csabavastag

Ők voltak ez eddigi "X-faktorok" győztesei

Az X-faktornak már a tizedik szériáját láthattuk idén a tévé képernyőn, jövőre pedig újra lehetőségük lesz az amatőr énekeseknek bizonyítani tudásukat. A mostani széria lezárásának alkalmából emlékezzünk vissza az eddig műsorok nyerteseire.


Vastag Csaba – 2010 

Az első X-faktor nyertes a még ma is sikeres Vastag Csaba lett. Karrierje azóta is töretlenül halad felfelé és továbbra is a zene maradt nagy szenvedélye. Akkoriban egy igazán fájdalmas pillanatnak lehettünk szemtanúi, amikor a műsorban saját testvére, Vastag Tomi ellen kellett párbajozni. Szerencsére a testvéri kötelékük, a mai napig erős.

Kocsis Tibor – 2011

A második szériában Kocsis Tibor bizonyult a legjobb énekesnek. Tibor Csabához hasonlóan a mai napig vállal fellépéseket. A nyereményét igazán okosan költötte el, amelyből egyrészt lakáshitelét sikerült visszafizetnie.

Oláh Gergő – 2012 

Ennek az évadban, a mai napig ismert felfedezettje, nemcsak Oláh Gergő lett, hanem Csobot Adél is, aki akkor harmadik helyezettként távozott a műsorból. Amikor elindult a versenyen, akkor Gergő mindössze 23 éves volt. Mint, ahogy korábban már megírtuk véleménye szerint veszélyes ennél fiatalabban ilyen reflektorfénybe kerülni.

Danics Dóra – 2013 

Az első női győztes az X-faktor történetében a negyedik szériában jött el, Danics Dóra személyében. Dóra az utóbbi időben nemcsak közreműködésekben vesz részt, de saját dalokat is megjelentetett. Az X-faktor győztes nemrég mesélte el, hogy akkoriban igazán hamar elbulizta pénznyereményét.

Tóth Andi – 2014 

Talán a legsikeresebb győztese a tehetségkutatónak a mai napi Tóth Andi. Hiszen azóta is folyamatosan kapja a fiatal énekesnő a felkéréseket műsorokba. Legutóbb a Dancing with the Stars nyerteseként láthatták a nézők viszont, de zenei karrierjét sem hanyagolja el.

Opitz Barbara – 2016 

Opitz Barbarától Instagram-oldalán kérdezte meg nemrég egy rajongója miért nem láthatjuk őt, többszőr, mint műsorokban és ad ki több dalt. Mire az énekesnő felhívta a figyelmet rá, hogy még nagyon fiatal, mindössze 22 éves, így még előtte az egész élet és komoly tervei vannak a jövőre nézve.

Ricco és Claudia – 2017

Ricco és Claudia az első csapat volt, akik megnyerték az X-faktort. Érdekes, hogy ők eredetileg külön indultak el a műsorban, de a zsűri tanácsára összeálltak.

USNK – 2018

A USNK egy erdélyi magyar rapduó az X-Faktor nyolcadik évadának győztesei. A formáció tagjai a kolozsvári Filep Kund és Laskay Nimród. Ők az utóbbi két évben nem voltak aktívak a zenei életben.

Ruszó Tibi – 2019

Ruszó Tibi szintén nagyon fiatalon, tizenhat évesen nyerte meg az X-faktort. Tibi nyereményéből családját segítette és egy házat is vett nem olyan régen.

Alee - 2021 

A legutóbbi jubileumi széria nyertese pedig Alee lett, a fiatal rapper fiú. Mentora ByeAlex pedig felkarolta a fiút és segít neki beindítani karrierjét, Alee már több saját dalt is megjelentetett. Alex idén történelmet is írt, hiszen ő az első zsűritag, aki harmadszorra mentorál nyertest.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd a YouTube, TikTok, Instagram és Facebook-oldalunkat.