Ez lett a hobbija Bódi Sylvinek - ifaktor
Bódi Szilvi piros felsőben napraforgók között

A népszerű modell, Bódi Sylvi Instagram-oldalát újabban elárasztották a legújabb hobbijáról szóló képek, ami nem más, mint a kertészkedés. Szilvi mostanában csak erről posztol és megmutatta, hogyan alakította át kiskertjét.


Szilvi nem csak a kertészkedés részét élvezi a dologban, de az ágyásokat is mind saját kezűleg készítette el kertjében, amit büszkén mutat meg követőinek közösségi oldalán.

Legújabb posztjában megmutatta a kertjének folyamatait lépésről lépésre és elárulta nekünk, hogy igyekezett mindent természetes alapanyagokból elkészíteni és a lehető legtöbb dolgot újra hasznosítani.

„A kiskertem tervezésénél törekedtem arra, hogy lehetőleg csak természetes anyagból legyen minden, s igyekeztem minél több dolgot újra hasznosítani. Így volt ez a kör alakú ágyás esetén is, hiszen volt itt néhány régebbi, már nem használt oszlop, amiket szépen rendbe raktam, s így kiváló alapanyagot képeztek egy 1 méter 40 centis átmérőjű kör ágyáshoz! Feldaraboltuk őket 50 centis darabokra, az oszlopok tetejét lecsiszoltam, az alja pedig le lett bitugélezve, hogy ne rohadjon a földben. Lefestettem őket levendula lila színűre. 💜Az ágyást belül huzallal össze kellett erősíteni, hogy a föld ne tolja majd szét az oszlopokat. Ebben segítségemre volt egy kedves falubéli srác. Miután én kijelöltem az ágyás pontos helyét és méretét, Pityu kiásta az oszlopok helyét. 50 centisek az oszlopok, 20 centit tettünk föld alá. Földdel megtöltöttük, s már ültethettem is bele a kis palántákat! Na jó, előtte azért megtapostam a földet, hogy tömörödjön kicsit.
Itt egy "saláta tortát" képzeltem el. 🎂😊 A kör ágyást, mint "tortát" 6 "szeletre" osztottam, s minden egyes szeletbe más és más fajta saláta magot vetettem. Az egyikbe rukkola, a másikba madársaláta, a harmadikba vegyes tépősaláta, a negyedikbe fejessaláta és így tovább...került. Középre epret ültettem, mert az eper és saláta jó cimborák. 🍓Kaptam egy különleges illatos nagyszemű erdei szamócát is, abból is tettem be 3 tövet a saláták határvonalára. Nagyon kedvelem a hasznos és ehető virágokat, így tovább díszítettem az ágyást körömvirággal, büdöskével és sarkantyúkával. 🌼
Ettől a kör ágyas ötletemtől nagyon fel voltam dobva!
☺️ Tetszett, hogy megtörtem a sok szögletes formát egy színes kör alakú ágyással. 💜👍🏼 Külön örömmel töltött el, hogy ehhez nem kellett faanyagot vásároljak, hanem a kertben heverészö farakás tagokat tudtam munkába fogni. Spórolni és újra hasznosítani."

– olvashatjuk Szilvi bejegyzése végén.

A végeredmény szerintünk nagyszerű lett és szuper inspirációt adott ezzel Szilvi követőinek.

A kert részletei ide kattintva láthatóak.

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a legjobb hazai és külföldi influenszerekkel kapcsolatos hírekről, kövesd az Instagram és a Facebook-oldalunkat!


Ne hagyd ki!